Kemalpaşa tatlısı ve muhallebinin birleşiminden doğan bu nefis tatlı, şerbetli ve sütlü tatlı severler için ideal bir seçenek. Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı, kolay yapımı ve lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek. İşte adım adım tarifimiz.

Muhallebili Kemal Paşa Tatlısı İçin Malzemeler:

  • 1 paket Kemalpaşa tatlısı
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Muhallebisi için Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilin
  • 5 su bardağı süt

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Derin bir tencerede süt, şeker, buğday nişastası, un ve Hindistan cevizini birbirlerine karışana kadar çırpıcı ile iyice karıştırın.

2.     Muhallebiyi orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve vanilini ekleyin, 5 dakika da bu şekilde pişirip, ocaktan alın.

3.     Ayrı bir tencerede su ve şekeri karıştırın ve kaynamaya bırakın.

4.     Kaynayan su ve şeker karışımının içerisine Kemalpaşa tatlısını atın ve şerbeti çekene kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin.

5.     Sığ bir servis kasesi veya tart kalıbının içerisine Kemalpaşa tatlılarını güzelce yerleştirin.

Kurban Bayramında Kavurmalı Pilav Tarifi: Herkesin Beğeneceği Lezzet Kurban Bayramında Kavurmalı Pilav Tarifi: Herkesin Beğeneceği Lezzet

6.     Üzerine muhallebiyi dökün ve her yerine eşi dağılmasını sağlayın.

7.     Oda sıcaklığına gelen tatlıyı 4 saat kadar da buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı, hem şerbetli hem de sütlü tatlı sevenlerin favorisi olmaya aday. Kolay yapımı ve mükemmel lezzetiyle misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek bu tatlı, sofralarınıza farklı bir tat katacak. Adım adım tarifimizi uygulayarak siz de bu harika tatlıyı deneyebilir, tatlı keyfinizi zirveye taşıyabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com

Editör: Haber Merkezi