Antalya’da kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, “bankaya FETÖ operasyonu yapılacak” yalanıyla yaşlı bir çifti hedef aldı. Yaklaşık 10 yıldır araba alma hayaliyle biriktirdikleri 838 bin lirayı verilen hesaba yatıran çift, kısa süre sonra dolandırıldıklarını anlayarak polise başvurdu.
Olay, geçtiğimiz günlerde Antalya’nın Kepez ilçesine bağlı Emek Mahallesi’nde meydana geldi.
Kendilerini polis olarak tanıttılar
Fatma Kaya (71) ve Abdil Kaya (72) çiftini telefonla arayan kişi, polis olduğunu söyleyerek bankaya FETÖ operasyonu düzenleneceğini iddia etti. Dolandırıcı, çiftin hesaplarındaki paranın “güvence altına alınması” gerektiğini öne sürerek parayı başka bir hesaba aktarmalarını istedi.
Telefonu kapatmamaları gerektiğini söyleyen şüpheliler, bankada sorulması halinde paranın damatlarına gönderildiğinin belirtilmesini de tembihledi. Panikleyen yaşlı çift, söylenenleri birebir uyguladı.
838 bin lira tek havaleyle gitti
Kaya çifti, bankaya giderek 838 bin lirayı verilen hesap numarasına havale etti. İşlemden kısa süre sonra durumdan şüphelenen çift, çocuklarına durumu anlattı ve dolandırıldıklarını fark etti.
Bunun üzerine polis merkezine giden çift, şüpheli ya da şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu.
“Paramızı geri getirsinler”
Olayın şokunu yaşayan Fatma Kaya, dolandırıcıların çocuklarının isimlerini bildiğini belirterek, bu nedenle polis olduklarına inandığını söyledi. Banka görevlisinin paranın kime gönderileceğini sorması üzerine, telefondaki kişilerin yönlendirmesiyle “damadımız” yanıtını verdiklerini aktaran Kaya, “Dolandırıldık. Paramızı geri getirsinler” dedi.
“Başka canlar yanmasın”
Abdil Kaya ise kendilerine paranın “merkez bankası teminatında” tutulacağı söylendiğini ifade etti. Telefonun hiç kapatılmadığını ve bankadan çıktıktan kısa süre sonra dolandırıldıklarını anladıklarını belirten Kaya, “Resmi kurumdan emekliyim, mağdur olduk. Başka canlar yanmasın istiyoruz. Devletimiz güçlüdür, inşallah mağduriyetimiz giderilir” diye konuştu.
Yetkililer, benzer dolandırıcılık yöntemlerine karşı vatandaşları telefonla yapılan para taleplerine itibar etmemeleri konusunda bir kez daha uyardı.