Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, kasaplarla bir araya geldi.
Çorum'da faaliyet gösteren kasaplar ve et ürünü satışı yapan market yetkilileri ile İl Müdürlüğü salonunda toplantı yapıldı.
Toplantıda Et ve Et Ürünleri Tebliği hakkında yapılan düzenlemeler işyeri temsilcilerine anlatılarak, işyerlerinin teknik ve hijyenik koşulların iyileştirilmesi, tebliğin uygulamasında birlikteliğin sağlanması ve tüketici memnuniyetinin arttırılması için görüş alışverişinde bulunuldu.
Et ve et ürünleri satışı, üretimi ve depolanması faaliyetlerini yürüten işletmelerin “yasal zorunlulukları”, “işletmeler tarafından uyulması gereken konular”, yasal işlem uygulanan konular”, “geri bildirim yapılacak konular” hakkında bilgiler verildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı; "et ve et ürünleri vatandaşlarımızın tükettiği önemli besin maddeleri. Halkın sağlığı bizim birinci önceliğimiz. Bu nedenle Çorum’da tüketicimizin yanıltılmadan kaliteli ve sağlıklı gıdaya erişiminin sağlanması bizim asli görevimizdir" dedi.
"ÇORUM’DA SAĞLIKSIZ GIDAYA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"
Sarı, sözlerine şöyle devam etti:
"2018 yılında gıda sektöründe sıkı denetimler yaparak ve ürünlerden numune alıp analiz edilerek kontrol faaliyetlerimiz artacaktır.
2018 yılı gıdada denetim yılı olacak, Çorum ve ilçelerinde elimizin değmediği, kontrol etmediğimiz yer kalmayacak. Çorum’da sağlıksız gıdaya geçit vermeyeceğiz.
Sizlerden ricamız bütün işletmelerin kendilerini Türk Gıda Kodeksi’ne göre gözden geçirerek varsa eksikliklerinizi gidermenizdir."
İşletmelerin halkın sağlığıyla oynamaması gerektiğini ifade eden Sarı, tüketicilere de uyarılarda bulunarak; "En iyi gıda kontrol görevlisi tüketicinin kendisidir. Alışveriş yaptığınız yerlerde gördüğünüz eksiklikleri, aldığınız ürünlerdeki sorunları174 Alo Gıda Hattı’nı arayarak bildirmenizi rica ediyoruz.
İl Müdürlüğü olarak “Tarladan Sofraya Gıda Güvenilirliği" kapsamında birincil üretim dahil olmak üzere gıda üretim, işleme, depolama, dağıtım, satış ve toplu tüketim gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin bir şekilde denetimlerimize devam ederek, üretici ve tüketici menfaatleri ile halk sağlığının en üst düzeyde korunması, gıdaların güvenilir olarak tüketiciye ulaşmasının sağlanması amacıyla 2018 yılında özverili şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Daha önce gıda sektöründe faaliyet gösteren kantincilerle bir araya geldiklerini hatırlatan Sarı, önümüzdeki günlerde farklı sektörlerle bilgi alışveriş toplantılarına devam edeceklerini kaydetti.