Osmancık Halkbankası Şubesi ve 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu işbirliğinde başlatılan ‘Damlaya Damlaya Göl Olur Kumbaram Geleceğim Olur' projesi ile küçük yaştan itibaren çocukları birikime yönlendirmek ve çocukların tasarrufta bulunma alışkanlığını kazandırmak için başlatıldı.

Proje kapsamında Dünya Tasarruf Günü sebebiyle ilçede bulunan anasınıfı, ilkokul ortaokul ve liseye giden toplam 7000 öğrenciye broşür dağıtılarak farkındalık oluşturuldu. Proje ortakları Osmancık Halkbankası Müdürü Hasan Erdem, 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Şener Demir; "Üç aşamalı bir proje başlattık. Öğrencilerimiz ve velilerimize yönelik sıfır atık, geri dönüşüm, kaynaklarımızın verimli ve tasarruflu kullanılması, birikim alışkanlığının kazandırılmasına yönelik projemizin, birinci aşamasında;  Sıfır atık ve geri dönüşüm projesi ile başlanmış olup, projemiz devam etmektedir. 

Osmancık'ta okul şenliğinde çocuklar gönüllerince eğlendi Osmancık'ta okul şenliğinde çocuklar gönüllerince eğlendi

İkinci aşamasında;  27/10/2023 Tarihinde, 31 Ekim Dünya Tasarruf günü vesilesi ile 75.Yıl Cumhuriyet ilköğretim okulu, Tevfik İleri Kız İmam hatip ortaokulu ve lisesinde, bilgilendirme ve eğitim amaçlı, Kaynaklarımızın verimli ve tasarruflu kullanılması, birikim alışkanlığı kazandırılması konulu sunum yapılmış, 500 öğrenci ve öğretmenlerimize, kalem, defter ve kumbara hediye edilmiştir. 

Üçüncü aşamasında ise; Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan, tutum, yatırım ve yerli tüketim haftasında, öğretmen, öğrenci ve velilerimiz ile birlikte yerli ürünlerin tüketimine teşvik için kermes düzenlenecek, kaynakların verimli ve tasarruflu kullanılması, birikim alışkanlığı kazandırılması konulu sunum yapılacaktır."