Yerel Haberler

O belediye Türkiye’de ilke imza attı: Dördüncü çocuğa 500 bin TL destek

Türkiye’de ilk kez bir belediye, aileleri teşvik edecek bir karar aldı. Emirdağ Belediyesi, dördüncü çocuğa 500 bin lira doğum desteği vereceğini duyurdu.

Abone Ol

Afyonkarahisar’ın Emirdağ Belediyesi, Türkiye’de bir ilke imza atarak çalışan işçilerin dördüncü ve sonraki çocukları için 500 bin lira doğum yardımı yapılacağını açıkladı. Belediye, bu uygulamayı 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren yürürlüğe koyacak.

Yeni Protokol 2026’da Yürürlüğe Giriyor

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ile Hizmet-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Kemal Erkuş arasında imzalanan ek protokol kapsamında, belediye işçilerine yönelik yeni sosyal destek ve teşvikler düzenlendi.
Koyuncu, protokolün belediye çalışanları için hayırlı olmasını dileyerek, “Nüfusumuz azalıyor, buna biz idarecilerin müdahale etmesi gerekiyor. Bu kapsamda, dördüncü ve sonraki dünyaya gelecek her bir çocuk için 500 bin lira doğum yardımı vereceğiz” dedi.

“Aile Yılı” Vizyonuna Yerel Destek

Başkan Koyuncu, uygulamanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yürütülen “Aile Yılı” vizyonuna yerelden bir katkı olduğunu söyledi.
Koyuncu, “Türkiye’de bunu hayata geçiren ilk belediye olmanın onur ve gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Bu adımla, hem aile kurumunun güçlendirilmesi hem de azalan doğum oranlarına karşı farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Sendikadan Destek: “Türkiye’ye Örnek Bir Protokol”

Hizmet-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Kemal Erkuş, Emirdağ Belediyesi’nin bu kararıyla Türkiye genelinde örnek teşkil edecek bir protokole imza attığını belirtti.
Erkuş, “Belediye Başkanı Serkan Koyuncu taşın altına elini koydu. Çok güzel bir sözleşme yaptık. Diğer belediyelere de örnek olmasını diliyoruz” dedi.

Emirdağ Belediyesi’nin kararı, yerel yönetimlerde çalışan aileler için önemli bir sosyal destek adımı olarak değerlendiriliyor. Uygulamanın, önümüzdeki dönemde diğer belediyelerde de benzer teşvikleri gündeme getirmesi bekleniyor.