Mantarlı Bademli İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

Pilav için Malzemeler:

Yaz Türlüsü Tarifi: Lezzetli ve Kolay Hazırlanışıyla Sofralarınızı Şenlendirin! Yaz Türlüsü Tarifi: Lezzetli ve Kolay Hazırlanışıyla Sofralarınızı Şenlendirin!
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 400 gram kültür mantarı(doğranmış)
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı badem (kabuğu soyulmuş)
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • ½ çay kaşığı karabiber

Üzeri için Malzemeler:

  • 1 avuç dereotu (kıyılmış)
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz

Mantarlı Bademli İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Pirinçleri suda bekletin ve nişastasını iyice alın.

2.     Bir pilav tenceresinde yağları kızdırın. Üzerine dilimlenmiş mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene dek kavurun.

3.     Ardından bademleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Pirinçleri ilave edip pirinçler saydam olana dek kavurun.

4.     Tüm baharatları ilave edin ve yaklaşık 2,5 su bardağı sıcak su ilave edip önce harlı ateşte ardından kısık ateşte demlenmeye bırakın.

5.     Pilavı servis etmeden önce taze yeşillikleri ilave edip servis edin.

Mantarlı bademli iç pilav tarifi, sofralarınıza farklı bir lezzet katmak isteyenler için mükemmel bir seçenek. Hem pratik yapılışı hem de zengin aromasıyla bu pilav, misafirlerinizin ve sevdiklerinizin favorisi olacak. Adım adım tarifimizi takip ederek, kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzeti denemenizi öneririz. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com

Editör: Haber Merkezi