Sofralarınıza taze ve lezzetli bir dokunuş katmak ister misiniz? Kısır tarifi ile hem pratik hem de nefis bir salata hazırlayabilirsiniz. Adım adım kısır yapımı için gerekli malzemeler ve tarif burada.

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet domates
  • Yarım adet kırmızı soğan
  • Çeyrek bağ yeşil soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (acı biberde kullanabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tuz

Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Derin ve geniş bir kabın içerisine ince bulguru aktarın. Üzerine sıcak suyu gezdirin ve karıştırın. Üzerini kapatın ve şişene kadar bekletin.

2.     Domateslerin çekirdeklerini çıkarın. Çekirdeksiz bir şekilde minik minik doğrayın. Tüm yeşillikleri incecik kıyın.

3.     Bir tavanın içerisinde incecik doğranmış kırmızı soğanı, zeytinyağı ve salça ile birlikte güzelce kavurun. Soğumaya bırakın.

4.     Şişip suyunu çeken ve sıcağını atan bulgurların üzerine incecik doğranmış yeşil soğanları ekleyerek güzelce yoğurmaya başlayın. Oda sıcaklığına gelen salçalı karışımı da ekleyin. Yaklaşık 5-6 dakika tüm soğanların lezzeti ve salça bulgura geçene kadar yoğurun.

5.     Ardından içerisine yeşillikleri, nar ekşisi, limon suyu ve baharatları ilave ederek güzelce karıştırın.

6.     Son olarak domatesleri ve tuzunu ilave ederek karıştırın ve servis edin.

Beş çaylarınızı senlendirecek: Tadı damaklarda kalacak Limonlu Tiramisu tarifi Beş çaylarınızı senlendirecek: Tadı damaklarda kalacak Limonlu Tiramisu tarifi

Kısır, hem pratik yapımı hem de lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Sağlıklı ve besleyici içeriğiyle bu tarif, aileniz ve misafirleriniz için harika bir alternatif sunuyor. Siz de evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle, lezzetli ve doyurucu bir kısır deneyimi yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com

Editör: Haber Merkezi