Arabaşı Çorbası ile Sofralarınıza Lezzet Katın: Geleneksel Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan arabaşı çorbası, hem yapımı kolay hem de oldukça doyurucu bir tarif. Tavuklu ve baharatlı bu çorba, yanında servis edilen hamuruyla birlikte mükemmel bir uyum sunuyor. İşte detaylı arabaşı çorbası tarifi.

Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin Malzemeler:

·        1 litre su

·        1 tatlı kaşığı tuz

Unu Açmak İçin:

·        1 su bardağı su (oda sıcaklığında)

·        1 çay kaşığı tuz

·        1 su bardağı un

Çorba İçin Malzemeler:

·        2 yemek kaşığı tereyağı

·        1 yemek kaşığı zeytinyağı

·        2 yemek kaşığı un (tepeleme)

·        1 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme)

·        1 yemek kaşığı biber salçası

·        1 tatlı kaşığı toz acı biber

·        3 adet kemikli tavuk but

·        1,5 litre su

·        1 tatlı kaşığı tuz

Servis İçin Malzemeler:

Lezzetiyle damak çatlatıyor: Herkesin tarifini isteyeceği Ponçik Poğaçalar Lezzetiyle damak çatlatıyor: Herkesin tarifini isteyeceği Ponçik Poğaçalar

·        1 adet limon

Arabaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Çorbanın hamuru için 1 litre kaynamış suyu büyük bir tencereye alın ve ocağı yakın. İçerisine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Ayrı bir kapta 1 su bardağı suyun içerisine 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Sonra ise 1 su bardağı unu yavaş yavaş suyun içerisine eklerken bir yandan çırpıcı ile de karıştırın.

2.     Homojen halde bir krep kıvamına gelen karışımı ocağa koyduğunuz kaynar suyun içerisine yavaşça ekleyin. Eklerken bir yandan hızlıca çırpıcı ile karıştırmayı unutmayın ki topaklanmasın.

3.     Hamur karışımı kaynayana dek dek pişirmeye devam edin. Üzerinde minik kabarcıklar görmeye başladığınızda ocağı kapatın.

4.     Bir büyük borcamın tabanını su ile ıslatın ve ocaktan aldığınız hamuru borcama dökün. Bu hamuru oda sıcaklığına gelene dek dinlendirin. Sonra ise buzdolabında en az 4-5 saat soğumaya bırakın.

5.     Tavuk butlarına tuz ekleyerek 1,5 litre suyun içerisinde düdüklü tencerede haşlayın. İyice haşlanan tavukları küçük parçalara ayırarak didikleyin. Kalan suyu ise çorbada kullanmak için bir kenara ayırın.

6.     Çorba için büyük bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Yağlar tamamen eridiğinde unu ekleyip 1-2 dakika un kokusu çıkana dek kavurun. Un kavrulunca 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı toz acı biber ekleyin ve tekrar kavurun.

7.     Salça kavrulunca kenarda beklettiğiniz soğuyan tavuk suyunu ekleyin ve 5-6 dakika bu şekilde kaynatın. Su kaynayınca didiklediğiniz tavukları çorbaya ekleyin, 1-2 dakika daha tavuklar ile beraber çorbayı kaynatın ve hazır! (Bu noktada kıvamı koyu gelirse normal su eklemesi yapabilirsiniz.)

8.     Servis için dinlenmiş ve buzdolabında soğumuş hamurunuzu dilimleyin. Çorbanızı içmeden önce ise mutlaka limon suyu eklemeyi unutmayın.

9.     Arabaşı çorbası hazır. Kaşığınızla bir parça hamurdan alın, çorbanın içerisine daldırarak keyfini çıkartın.

Arabaşı çorbası, soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan geleneksel bir lezzet. Tavuk eti ve özel hamuruyla zenginleştirilen bu çorba, hem besleyici hem de oldukça doyurucu. Bu tarifle, sofralarınıza farklı ve lezzetli bir dokunuş katabilir, sevdiklerinize unutulmaz bir çorba sunabilirsiniz. Deneyin ve geleneksel lezzetin tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com

Editör: Haber Merkezi