Çorum Emek ve Demokrasi Platformu, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına ilişkin "Kayyuma geçit yok" şiarıyla Bahabey Caddesi -Özdoğanlar Kavşağında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamaya, Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin temsilcileri, CHP İl Başkanı Av. Dinçer Solmaz, Emek Partisi İl Başkanı Muharrem Özünel, CHP İl Başkan Yardımcısı Garip Özgür , Emek Partisi Merkez İlçe Başkanı Hikmet Aydın ve KESK bileşenlerinden Eğitim Sen temsilcileri ile vatandaşlar destek verdi.

“HALKIN İRADESİ GASP EDİLİYOR”

Basın açıklamasında Hakkari Belediyesi'ne yapılan kayyum uygulamasına tepki gösteren Emek Partisi İl Başkanı Muharrem Özünel, "Bugün saray rejiminin elinde baskı aygıtı dışında hiçbir şey kalmamıştır. Sadece bu baskı aygıtıyla ayakta durmaktadır. Bu otoriter rejim er ya da geç halkın iradesine çarpacaktır." dedi.

“Soykırıma alkış tutanlar hesap verecek” “Soykırıma alkış tutanlar hesap verecek”

Özünel; Hakkari'de yaşanan kayyum darbesiyle tüm Türkiye halklarının iradesinin gasp edildiğini ifade etti.

"Kayyuma geçit yok, irademize sahip çıkıyoruz", 'Halkın İradesine Dokunma' pankartının açıldığı açıklamada sık sık, "Baskılar bizi yıldıramaz", "Kayyuma geçit vermeyeceğiz", "Kayyum gidecek, biz kazanacağız", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Birleşe birleşe kazanacağız", sloganları atıldı.

Kaynak: Yayla Haber