Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Turan Ozan Acar imzalı “Kargı’da domuzlar sebze tarlalarını talan etti: Çiftçinin emeği ziyan oldu” başlıklı haber üzerine sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Hasan Can, domuzlarla ilgili geçmiş yıllarda olduğu gibi her yıl sorunun çözümü için çalışmalar yaptıklarını ancak sonuç alamadıklarını ifade etti. 

“Domuzları böğürtlenliklerden patlayıcılarla ürkütüp arazinin etrafında konuşlanan avcı ve güvenlik güçlerine, yönlendirecek yeterli arazi sahibi bulamadık. Avdan da sonuç alamadık. İnşallah başka yöntemlerle ağaç arasında tekrar bir girişim olur diye düşünüyorum” diyen Kargı Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı Hasan Can, açıklamasında şunları ifade etti:

“Maalesef ilçemiz ağaç arasının üçte ikisinin yolsuz oluşu nedeniyle (bazı tarlalarda yolu olmasına rağmen) ekilememektedir. Ekilemeyen bu tarlalar bakımsızlıktan böğürtlen (bük) tarlası haline gelip domuzların barınakları haline gelmiştir. Bu domuzlar seslere ve insanlara da alıştığından, insanlar tarlalardan çekildiği zaman böğürtlenlilerden çıkarak sınır kaşlarına ekili alanlara çeltiklere zarar verdikleri bir gerçektir.

Kargı’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitlik ziyaret edildi Kargı’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitlik ziyaret edildi

2021 yılında çok sayıda çiftçilerimizin Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığımıza vermiş oldukları dilekçelerini bir üst yazıyla 2021 yılında ilçemiz Kaymakamımız A. Hamit Uyar’a sundum, gerekli yazışmalar sonucu, "Ada dağında" Çorum milli parklarından gelen avcılarca Ocak ayında yapılan sürek avı sonucu 30-40 adet domuz etkisiz hale getirilmiştir.

2024 yılında yine yazışmalar sonucu Şubat ayında da giden Kaymakamımız Taha Soydaş, İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Kargı "avcılar kulübü" organizesiyle "sürek avı" yaptık, Ancak ilan ederek telefonla davet etmemize rağmen domuzları böğürtlenlilerden patlayıcılarla ürkütüp arazinin etrafında konuşlanan avcı ve güvenlik güçlerine, yönlendirecek yeterli arazi sahibi bulamadık. Avdan da sonuç alamadık. İnşallah başka yöntemlerle ağaç arasında tekrar bir girişim olur diye düşünüyorum.” 

Editör: Ebru Çalık