Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti

İYİ Parti İl Başkanı Erkan Yıldız, Merkez İlçe Başkanı Cemil Sözen, Kadın Politikaları Başkanı Meral Özeşer, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile bazı partililer, Gazi Caddesi üzerinde bulunan Kızılay Kan Merkezine kan bağışında bulundu.
İYİ Partili yöneticiler, tüm Çorum halkını da Kızılay’a kan bağışında bulunmaya davet etti.

KAN VER HAYAT KURTAR
İYİ Parti İl Başkanı Erkan Yıldız, Kızılay’a kan bağışında bulunmanın bir insanlık görevi olduğunun altını çizerek, parti olarak toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla kan bağışında bulunacaklarını söyledi.
Parti adına basın açıklaması yapan Merkez İlçe Başkanı Cemil Sözen ise, “Kan acil ihtiyaç değil her zaman ihtiyaçtır. Kan bağışında bulunalım ve bunu alışkanlık haline getirelim. Kan olmazsa hiçbir ameliyat yapılamaz. Kızılay, ülkemizin en önemli kurumudur. El birliğiyle hepimiz ona sahip çıkmalıyız” dedi.
Cemil Sözen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Kan, insan vücudu dışında üretimi mümkün olmayan bir canlı dokusudur. Ağırlığımızın  1/ 13’ü kandır. % 20 kan kaybı hayati tehlikeye neden olur. Ameliyatlarda, operasyondan önce kan hazır bulundurulması önemlidir. Ülkemizde bu ihtiyacı Kızılay kurumu karşılamaktadır. Kan ve organlarımız parayla satılamaz, ticareti yapılamaz.
Kızılay, 1886 yılında Besim Ömer Paşa ve arkadaşları tarafından “Osmanlı Yaralı Askerlere Yardım Cemiyeti” olarak kurulmuş daha sonra adı “ Hilali Ahmer Cemiyeti”, 1935 yılında da Atatürk’ün talimatıyla “Kızılay” olarak değiştirilmiştir. Kızılay, kuruluşundan beri cephede yaralı askerlere yardım etmiş, kan temin etmiş, ilkyardım eğitiminde bulunmuş ülkemizin en köklü kuruluşudur. Bu görevini bugün de yurt içinde ve yurtdışında layıkıyla yerine getirmektedir.
2005’e kadar replasman (yerine koyma) yöntemiyle kan temin eden Kızılay, bu tarihten sonra “güvenli kan temini” yöntemine geçmiş, soğuk zincir kuralına uyarak tüm kan ve kan ürünlerini temin etmeye, stoklamaya başlamıştır. 
2022’de ülkemizde 3 milyon ünite kana ihtiyaç var iken, bu ihtiyacın 2.800.000 ünitesi karşılanabilmiştir. Aynı dönemde Çorum’da öngörülen 17.500 ünite kanın tamamı temin edilmiş bir miktar da (17.900 ünite) fazlaya geçilmiştir. Bu yıl (2023) 18.000 ünite ön görülmekte olup bu güne kadar yaklaşık 13.000 ünite kan temin edilmiştir. İlimizde ortalama günlük kan ihtiyacı yaklaşık 70 ünitedir.
Kan acil ihtiyaç değil her zaman ihtiyaçtır. Kan bağışında bulunalım ve bunu alışkanlık haline getirelim. Kan olmazsa hiçbir ameliyat yapılamaz. Kızılay, ülkemizin en önemli kurumudur. El birliğiyle hepimiz ona sahip çıkmalıyız.
Partili partisiz tüm hemşehrilerimizi kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz.”
İl Başkanı Erkan Yıldız ve Merkez İlçe Başkanı Cemil Sözen, tüm Kızılay çalışanlarının Kızılay Haftasını kutladı.
İYİ Partili yöneticiler daha sonra kan bağışında bulundu.