Oğuzlar Çok Programlı Anadolu Lisesi Şehit Hüseyin Damar Konferans Salonunda gerçekleşen programa İlçe Kaymakamı Ali Emre Tekin, Belediye Başkan Vekili Hasan Çoçak, İlçe Jandarma Komutanı Murat Okur, İlçe Emniyet amiri Cevdet Kızıl, İlçe Müftüsü Sinan Eravcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Oğuzlar halkı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunuşu ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Oğuzlar ÇPAL Tarih Öğretmeni Fatih Hastaoğlu yaptı. Tarih öğretmeni konuşmasının bir bölümünde Mehmet Akif Ersoy için şunları dedi: “İnandığı gibi yaşamış, çilesini çekmediği hiçbir düşünceye eserlerinde yer vermemiştir. Yaşayışıyla duruşuyla istiklal şairi sıfatını ziyadesiyle hak etmiş bir anıt insandır.”

Katılımcılar tarafından beğenilen bu programı hazırlayan öğretmenlerden Oğuzlar ÇPAL Edebiyat Öğretmeni Mert Aktaş okudu.

“Akif ve İstiklal Marşı’’ Oratoryosu ve 12 Mart İstiklal Marşı Koreografisi Oğuzlar ÇPAL öğrencileri tarafından gerçekleştirildi.

Oğuzlar ÇPAL öğrencilerinin hazırladığı programda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hikmet Dikimen’in Oğuzlar İlkokulunda okuyan kızı Asya Dikimen İstiklal Marşı’nın ilk kıtasını okuyarak destek verdi.

Oğuzlar ÇPAL Müzik Öğretmeni Mehmet Alp Döngeloğlu’nun hazırladığı 12 Mart Gençlik Korosunun seslendirdikleri Mehmet Akif Marşları ile günün anlam ve önemini zirveye taşıdı.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı ilçe düzeyi okullarında düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim branşlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verilerek son buldu.

Program sonunda Oğuzlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere tüm protokol amirleri adına teşekkürlerini sundu.

Editör: Merve Kayış