Dağcılar, daha sonra İskilip Kalesi'nden indirdikleri Türk bayrağıyla Kral Mezarı önünde poz verdi.

Çorum'da traktör 30 metrelik şarampole uçtu: 1 ölü Çorum'da traktör 30 metrelik şarampole uçtu: 1 ölü

Sonrasında ilçenin tarihi ve turistik bölgelerinin tanıtımını amaçlayan bisiklet turu başarıyla gerçekleştirildi.

Katılımcılar, sırasıyla Sallilerbaşı, Yeniyol, Sakarya İlkokulu, Pazarbaşı, Çayboyu, Şeyh Yavsi Köprüsü ve Şehir Merkezi güzergahlarını takip ederek, şehrin farklı bölgelerinde pedal çevirdi. Şehir turu, PTT önünde son bulurken, etkinlik, spor ve kültürel tanıtım açısından büyük bir başarıya ulaştı.

Gerçekleşen etkinlikler hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı İsmail Çizikci; “15-21 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında gençlerle bir araya geldik. Kaymakamımız Ramazan Polat önderliğinde, Kaya Mezarları tırmanışı ve şehir içi bisiklet turu gibi doğa etkinliklerine katıldık. Etkinlik, tarihi ve doğal güzelliklerle çevrili atmosferde gençler için unutulmaz bir deneyim oldu.

Şehir içi bisiklet turu ise, çevre dostu ulaşım yöntemlerini benimsememize ve çevre bilincimizi artırmamıza yardımcı oldu. Gençler arasında büyük ilgi gören etkinlik, sağlıklı yaşamın yanı sıra çevresel duyarlılık konusunda da bilinç oluşturdu.

Etkinlik sonunda, gençlerin taleplerini dikkate alarak benzer etkinliklerin düzenleneceğini belirttiğimizde, memnuniyetlerini dile getirdiler. Gençlik Haftası etkinlikleri, gençlerin aktif katılımı ve toplumu bir araya getiren yaklaşımıyla öne çıktı.

Bu tür etkinliklerin gençlerin gelişimine katkı sağlaması ve toplumun her kesimini kucaklaması önemli. Bundan sonra da gençlerle birlikte daha nice etkinliklere katılmayı ve birlikte zaman geçirmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.

Kaynak: Yayla Haber