Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmezlerinden Hünkâr Beğendi, lezzetli ve gösterişli yapısıyla bilinir. Köz patlıcanın kremsi dokusu ve nefis et sote ile birleştiğinde ortaya çıkan bu enfes yemeği evinizde yapmaya ne dersiniz? İşte detaylı tarifiyle Hünkâr Beğendi!

Hünkâr Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

Et için:

  • 600 gram kuzu but (arzuya göre dana eti)

  • 2 adet orta boy kuru soğan

  • 4 diş sarımsak

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 3 adet orta boy domates

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 2 su bardağı sıcak su

  • 1 çay kaşığı tuz

Beğendi için:

  • ½ su bardağı kaşar peyniri

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1,5 su bardağı süt

  • 4 adet orta boy patlıcan

  • 1,5 yemek kaşığı un

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Hünkâr Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?

1.     Hünkâr beğendi tarifi için 4 adet orta boy patlıcana bıçakla delikler açın ve fırın tepsisine alın. 200 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlayın.

2.     Fırınlanmış patlıcanları bir kaba alın ve kabuklarının kolay soyulması için üzerini streçleyip, 15 dakika kadar bekledikten sonra kabukları soyun.

3.     Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da üzerine ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.

4.     4 diş doğranmış sarımsağı da üzerine ekledikten sonra 600 gram kuşbaşı dana veya kuzu etini ilave edin.

5.     Etler suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakın. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 3 adet soyulmuş, doğranmış domates ekleyin.

6.     2 su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.

7.     Şimdi de beğendiyi hazırlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 1,5 yemek kaşığı unu üzerine ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.

8.     Üzerine fırınladığınız ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ekleyin. 1,5 su bardağı sütü de üzerine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. 1'er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyin.

9.     Sonra son olarak yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.

10. Beğendinin üzerine yumuşacık pişmiş etleri serpiştirin ve servis edin. Hünkâr beğendi yemeği hazır.

Hünkâr Beğendi, tarih boyunca pek çok kişiyi büyüleyen, zengin ve sofistike bir lezzet. Bu tarifi evinizde deneyerek, Osmanlı saray mutfağının eşsiz tatlarını sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Hem göze hem damağa hitap eden bu yemeği hazırlamak, pişirmek ve sunmak, yemek yapma sanatınızı bir üst seviyeye taşıyacak. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu klasik lezzeti kendi mutfağınızda canlandırın, misafirleriniz bu tarihi lezzete bayılacak!

Kaynak : yemek.com

Tatlı Sevenlere Özel: Bademli Karadutlu Kek Tarifi Tatlı Sevenlere Özel: Bademli Karadutlu Kek Tarifi

Editör: Haber Merkezi