DSP Parti Meclisi Üyesi ve Adalet Eski Bakanı Prof. Dr.Hikmet Sami Türk’ün yazdığı “Terörizmle Mücadelenin Hukuki Boyutları” kitabı Yetkin Yayınları’ndan çıktı.
Türk’ün yazdığı kitapta, terörizm ve terörizmle mücadele konusunda başta Türkiye olmak üzere, çeşitli ülkeler ve uluslararası kuruluşlarca alınan kararlar ve yapılan düzenlemelerden örnekler yer aldı. Terörizmle mücadelenin uluslararası boyutlarını gözler önüne seren kitapta, özgün metinler Türkçe çevirileri ile birlikte okura sunuldu.
Türk, terörizmle mücadelenin hukuki boyutlarının belirlenmesinde aydınlatıcı içerikte olan kitabında, DSP’nin terörle mücadele konusunda bakışını da yansıttı.
Türk’ün kitabında, DSP Genel Başkanlığı için hazırlanan 1.8.2005 tarihli “Bölücü Teröre Karşı Alınması Gereken Önlemler” başlıklı rapor da yer aldı. Terörle mücadelenin çok yönlü önlemlerle desteklenmesi ve etkinliğinin artırılması gerektiği belirtilen rapora göre; “Doğu ve Güneydoğu’da halkın yaşam düzeyini yükseltecek, eğitimi yaygınlaştıracak, istihdamı genişletecek, işsizliği azaltacak ekonomik ve toplumsal politikalar uygulanmalıdır. Bu politikalar, bölge halkının kültürel özelliklerini korumasını ve geliştirmesini kolaylaştıran, onları baskıcı olmayan yöntemlerle ülke bütünlüğü ve ulusal birlik düşüncesinde kaynaştıran demokratik bir anlayışla yürütülmelidir.”
Editör: TE Bilişim