Gül, sabah saatlerinde Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi’nde basın toplantısı düzenledi.

HER İKİ  KOOPERATİFİN DE ÖNÜ AÇILDI
Çorum Belediye Başkan Aday Adayı Zeki Gül, Çorum Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi projesinin ardından Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin tahsisle ilgili engelinin kaldırılmasını da sağladı. Her iki kooperatifin de önünü açan Zeki Gül, “Esnafın, sanatkarın emrindeyim. Amacımız Çorum’u büyütmek, geliştirmek, önündeki engelleri kaldırmak” diye konuştu.

Çorum’da hayata geçirilecek olan S.S. Çorum Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi projesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından gerekli onayı almıştı.


Çorum önceki dönem Belediye Başkanı olan Zeki Gül, görevinden ayrılmadan önce yaklaşık 4 yıldır Ahi Evran Sanayi Sitesi’nin yapılacağı alandaki Jips’li toprak yapısıyla ilgili mücadelesinde başarıya ulaşmıştı. Çorum Organize Sanayi Bölgesi ve Ahi Evran Sanayi Sitesi’nin yapılması planlanan alan için inşaat yapılamaz raporu verilmesinin ardından yapılan çalışmalar ile gerekli olan rapor alınmıştı. 600 sayfalık raporun ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndaki ilgili heyetin onayı sonrasında Ahi Evran Sanayi Sitesi’nin inşaatına başlanmasının önündeki son engel de aşılmış oldu. 


Ahi Evran Kooperatifi’nin yanı sıra Zanaatkarlar Kooperatifi’nin de önündeki engeller, Zeki Gül’ün girişimleri sonucu kaldırılmış oldu.

GENİŞ KATILIMLI TEŞEKKÜR TOPLANTISI
Kooperatif yöneticileri, düzenledikleri toplantı ile birlikte Zeki Gül’e özel olarak teşekkür etti.


Toplantıya Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Fındıkcı ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra esnaf odası başkanları, PANKOBİRLİK Başkanı Ahmet Pehlivan, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Adem Mert ile birlikte bazı esnaf ve kooperatif ortakları katıldı.


Kooperatif Başkanı Mustafa Fındıkcı, Çevre ve Şehircilik iklim Değişikliği Bakan Müşaviri olarak görev yaptığı sürece kendilerine her konuda yardımcı olan Zeki Gül’e teşekkür ederek, Belediye Başkan Aday Adaylığı sürecinde başarılar diledi.

“ESNAF BİZİM BAŞTACIMIZ”
AK parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı Zeki Gül de yaptığı konuşmada Çorum’da Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi alanını da kapsayan ve Çorum için büyük sorun olan JİPS’li toprak yapısıyla ile uzun süredir mücadele ettiklerini hatırattı.


Bundan sonra bu sorunun tamamen ortadan kalktığını belirten Zeki Gül, “Bu sorun Çorum’un önünü tıkıyordu. Yapılaşma konusundaki engel aşıldığına göre 1000 esnaf kardeşimizin dükkan sahibi olmasının önünde engel de kalmadı. Bugüne kadar çok zorlandık ancak değdi” dedi.
Esnafı baş tacı olarak gördüğünü söyleyen Zeki Gül, hangi görevde bulunursa bulunsun, her zaman esnaf ve sanatkarların yanında ve emrinde olduğunu dile getirdi.
Gül, konuşmasının ardından da tahsisi yapılan arazilerin belgesini teslim etti.


Zanaatkarlar yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Fındıkcı da Zeki Gül’e katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.