“Denizlerin yolunda Filistin halkının yanındayız” temasıyla gerçekleştirilecek olan anma etkinliğiyle ilgili bir açıklama yapan EMEP İl Başkanı Muharrem Özünel, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın katledildiği günden beri her 6 Mayıs’ta ve 6 Mayıs’ın denk düştüğü hafta içinde bu ülkenin devrimci gençlerinin, demokrat ve ilerici kesimlerinin bu cinayeti lanetlediğini söyledi.

Manisa İtfaiyesi'nden samanlık yangınları uyarısı Manisa İtfaiyesi'nden samanlık yangınları uyarısı

I M G 20240505 W A0061
Deniz ve arkadaşlarının emperyalizme ve işbirlikçilerine “hayır” dediklerini ve sloganlarının da “Tam Bağımsız, Gerçekten Demokratik Türkiye” olduğunu anımsatan Özünel, Denizler ve Filistin ilişkisinin ise herkes tarafından bilindiğini ifade ederek, “Yakın geçmişteki bir konuşmasında CHP Lideri Özgür Özel bile bu konuda Deniz ve arkadaşlarının önder olduğunu kabul etti. “One minute” türü laflar etmekle yetinmedi Denizler. Sözleriyle özleri ve eylemleri her zaman birdi, çakışırdı, çakıştı; bu karakteristik bir özellikleriydi. Hiç yalan söylemediler, halkı hiç aldatmadılar.
Denizler Ürdün ve Lübnan’daki Filistin savaş kamplarına gittiler. Kısa süreli eğitimin ardından adları “fedai” olan Filistinli savaşçılarla birlikte İsrail içlerine düzenlenen akınlara katıldılar. Filistinlilerle sırt sırta verip siyonizme karşı savaştılar. Evet, düpedüz elde silah savaştılar. Bunu Türkiyeli hiçbir siyasal İslamcı yapmadı, hiçbiri İsrail siyonizmine karşı savaşmadı. “Din kardeşiyiz” demek ve laf üretmekle yetindi.
Denizler Filistinlilerle birlikte İsrail’le savaşırken siyasal İslamcıların ticaret yapıp ceplerini doldurmaya bakmalarının nedeni basittir.
Bugün iktidarda olanlar emperyalizme hizmet etmektedir. Denizlerse emperyalizme düşmandır” dedi. 
6 Mayıs’ın sadece ’68 kuşağından da değil; özgürlük, bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm davasını yaşamıyla savunan ve bu uğurda katledilen her kuşaktan devrimcinin anıldığı gün olduğunu kaydeden Özünel, Çorum’daki tüm emek ve demokrasi güçlerini, Pazartesi günü gerçekleştirilecek basın açıklamasına beklediklerini bildirdi.