Köy okulları ziyareti kapsamında; Uğurludağ Kırköy İlkokulu, Bayat Eskialibey Köyü İlkokulu, Bayat Çamlıgüney Köyü İlkokulu-İmam Hatip Ortaokulu ,Bayat Cumhuriyet İlkokulu, Bayat Tepekutuğun Köyü İlkokulu, Bayat Pancarlık Köyü ilkokulu' nu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle ile bir araya geldi.

Sarı yaptığı açıklamada "İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptığımız program çerçevesinde ilçe merkezi ve köy okulları olmak üzere okul ziyaretlerine sürekli devam ediyoruz. Yüz yüze eğitimin ikinci aşamasıyla açılan köy okullarımızı da bu vesileyle ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerimiz ile bir araya geldik. Bu okulların eksiklerini yerinde tespit ederek ihtiyaçları konusunda tespitlerimizi yaptık" dedi.

Göreve başladığı günden bugüne kadar merkez, ilçeler ve köylerdeki okulları devamlı ziyaret ettiğini belirterek, öğretmen, öğrenci ve idarecilerin sorunlarını dinlediğini ve ortak çözüm için birlikte çalışma yürüttüklerini belirten Sarı, ziyaretleri sonunda öğretmen ve idarecilerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, başarılı ve sağlıklı eğitim öğretim yılı geçmesi temennisinde bulundu.