“Sevgi varsa engel yoktur” “Sevgi varsa engel yoktur”

Dağlı açıklamasında, “Yeni bir eğitim-öğretim yılında ilimizde binlerce öğrencimiz ders başı yapacak olmanın heyecanını yaşamaktadır. Sevgili çocuklarımızın, kıymetli öğretmenlerimizin ve tüm velilerimizin coşkusunu yürekten paylaşıyoruz. 2023-2024 eğitim-öğretim yılının eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ediyor, huzurlu ve başarılı bir ders yılı olmasını diliyorum. Öğrenmenin yaşı ve zamanı olmaz. Eğitim beşikten mezara kadar devam eden bir yolculuktur. Yüce dinimizin “Oku!” emr-i ilahisiyle başlıyor olmasının ve bu ulvi emrin taçlandırıldığı “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” ilahi mesajının taşıdığı sır da işte tam olarak budur” dedi.

Vali Zülkif Dağlı açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

Kıymetli Eğitimciler,

Milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımanın, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmanın en temel şartı hiç kuşkusuz eğitimdir. Devletimizin, ülkemizin ve ilimizin dört bir yanında gerçekleştirdiği eğitim altyapısı ve teknoloji yatırımları ile bizler; evrensel değerlerin yanında milli değerlerine sahip çıkan, toplumsal sorumluluklarının farkında olan, bilgiyi üretebilen, yürekleri saygı ve sevgi dolu nesiller yetiştirme gayreti içerisinde olacağız.

Değerli Veliler,

Eğitimin ailede başladığı, okulda geliştiği ve toplumda olgunlaştığı gerçeğinden hareketle çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında okul yönetimleri ve öğretmenlerimizle sürekli işbirliği sağlayacağınıza inanıyorum. Öğrenci, öğretmen, okul yönetimi ve veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim öğrencilerimizin başarılarını arttıracaktır. Her zaman onların yanında olduğunuzu, sevgi ve güveninizi çocuklarınıza hissettiriniz.

Sevgili Öğrenciler,

Başarıya ulaşmada en önemli unsurun düzenli ve sistemli çalışma olduğunu unutmayınız. Okulunuza, öğretmenlerinize, ailelerinize ve ülkenize olan sorumluluklarınızı layıkıyla yerine getireceğinize inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 2023-2024 eğitim-öğretim yılında ülkemizin teminatı yavrularımızı fedakâr öğretmenlerimize emanet ediyor, eğitim-öğretim yılının başta öğrencilerimiz ve ailelerine, onurlu mesleği temsil eden saygıdeğer öğretmenlerimize ve tüm ilimize hayırlı olmasını diliyorum.   

Editör: Merve Kayış