DESMÜD Başkanı Zeki Demirtaşoğlu burada yaptığı konuşmada, ihracatçıların ilk önce gideceği kentte havaalanının olup olmadığına baktıklarını belirterek,  “Bir TV programında Çorum başlığı altında şunları söyledim, Çorum’un marka bir şehir olduğunu düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nde bu kadar makinecinin uluslararası alanda marka olduğu kaç şehir vardır bilmiyorum. Ben Amasya- Çorum arasındaki havalimanında Çorum İsminin olmasını istiyorum. Çünkü ihracat yaptığınız ülkelerde Çorum’a gelecekleri zaman diyorlar ki neden başka bir yere uçalım. İhracatta esas olan tek uçuşla bir yere gidebilmektir. Her bir uçuştaki beklemeler zaman kaybı. Misafirlerimiz de uçuş yaparken direkt Çorum’a uçabilsinler. Özellikle Çorum, Gaziantep ve Konya’nın önemli olduğunu düşünüyorum bunların başında Çorum geliyor. Sanayicimizin desteklenmesi ve ihracatımızın artması gerekiyor. Kredi faiz desteği sağlanmalıdır. Bizler bankalara ulaşma ve finans noktasında sorun yaşıyoruz. Çorum’un çok ilerleyeceğini ve büyüyeceğini düşünüyorum. Genç girişimci arkadaşlarımızın işe başlayabilmesi için bedelsiz arsa tahsisi çok önemlidir. Islah OSB kanununun bir an önce çıkmasını istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

Çeşme’de turizm sezonu öncesi altyapı atağı Çeşme’de turizm sezonu öncesi altyapı atağı

“Alapala Makine ve Uğur Makine gibi sektörün liderlerinin başlattığı bu sektördeki bayrak yarışını bizler de devam ettirmek istiyoruz” diyen Demirtaşoğlu, “2022 yılı  sonrasında 2.2 milyar dolar toplamda değirmen  ve sektör makine üreticileri, yan sanayide dahil olarak geçen yıl 3. 43 Milyar Dolara çıktı. Hal böyle olunca ciddi bir artışın mimarları buradadır. Değirmen Makine ve Sektör Makinaları Üreticileri anlamında Türkiye’nin ciddi bir kapasitesi var. Bu çok ciddi bir katma değer sağlıyor. Devletimizin bunun farkında olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

Demirtaşoğlu, “2017’de biz 3 şehirde değirmencilik bölümünü açtırdık bunların biri Konya, Çorum ve Gaziantep’tir. Ankara’da ise eğiticilerin eğitimini gerçekleştiren kurslar verdik. Toplantılarımız devam ediyor. Özellikle üniversite eğitimi düşünmeyen çocuklarımıza işletmelerle iş birliği içerisinde eğitimler verilmeli. Bu tür programlar Türkiye’de yaygınlaşmalı. Bu çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Bu lise Çorum için bir şanstır. Biz bu çocuklarla ilgilenmezsek bu çocukları elimizde tutamayız. Bu konuda Çorum’da sektör paydaşlarımızdan destek istiyorum. Okula daha çok gelip gitmenizi, çocukları işletmelerinize kabul etmenizi istiyoruz. Fabrikalara ve sektöre ısınmalarını sağlayabilirsiniz” diyerek Çorum’daki sektör temsilcilerine seslendi.

Toplantıya, Çorum İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahir Demir, DESMÜD Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, Genel Sekreter Prof. Dr. Nusret Zencirci, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Murat Zeybel, TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Ergül ve dernek üyeleri ve TOBB-OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi değirmencilik bölümü hocalarının katılımıyla gerçekleştirildi.