Güncel

Çorum'da gurur ve gözyaşı bir arada! Aileler evlatlarına koştu

Temel eğitimlerini başarıyla tamamlayan Mehmetçikler düzenlenen törenle yemin etti. Sancağın yerini almasıyla başlayan programda aileler duygu dolu anlar yaşadı.

Abone Ol

Çorum İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde vatani görevini yapan 370'inci kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi. Eğitim süreçlerini tamamlayan askerler, Türk bayrağı ve silah üzerine el basarak sadakat andı içti. Tören alanını dolduran aileler ise evlatlarının bu özel gününe tanıklık etmenin heyecanını yaşadı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Merasimin en dikkat çeken anları, ailelerin asker çocuklarıyla buluşması sırasında yaşandı. Resmi programın tamamlanmasıyla birlikte kucaklaşan aileler ile askerler hasret giderdi. Duygusal yoğunluğun zirveye çıktığı dakikalarda asker yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, kimi Mehmetçikler anne ve babasına, kimisi de eşi ve çocuklarına sarıldı.

BAŞARILI ASKERLERE ÖDÜL

Program akışında birliğe ilk teslim olan erler ile eğitim ve spor faaliyetlerinde üstün başarı gösteren askerler unutulmadı. Gösterdikleri performansla takdir toplayan Mehmetçiklere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

MİLLETİN TARİHSEL DURUŞUNA VURGU

Törende kürsüye gelen Vali Necmettin Kılıç, Türk milletinin Anadolu coğrafyasındaki bin yıllık hakimiyetine değindi. Kılıç konuşmasında, “Dünyanın en kıymetli toprakları, denizleri, en kıymetli coğrafyasında bin yıldır varız. Biz bu topraklardayız, bu topraklarda kıyamete kadar olacağız. Biz her berimiz bir askeriz. Asker doğduk asker öleceğiz. Bizi esir etmek, diz çöktürmek mümkün değildir. Gaye bu olunca Sultan Alparslanların, Kılıçarslanların, Gazi Mustafa Kemallerin evlatları yiğit ordumuz ayakta durunca hür olmak elbetteki bizim için bir haktır, bizim için bir sonuçtur” ifadelerini kullandı.

AİLELERE SESLENDİ: GURUR DUYUN

İl Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Abdurrahman Başbuğ ise konuşmasında asker ailelerine hitap etti. Mehmetçiklerin vatan savunmasına hazır olduğunu belirten Başbuğ, şunları söyledi:

“Değerli anneler ve babalar törenlerle ve dualarla peygamber ocağına uğurladığınız, kınalar yaktığınız değerli evlatlarınız askerliğin temel eğitimini tamamlamış olarak huzurlarınızda ettikleri kutsal yeminle vatan savunmasında yer almaya ve verilecek her görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtmişlerdir. Ne mutlu sizlere ki gözü vatan sevgisinden başka bir şey görmeyen böyle yiğitler yetiştirdiniz. Ne mutlu sizlere ki asil Türk milletine böyle Mehmetçikler hediye ettiniz. Bu görkemli tabloyu oluşturan evlatlarınız sizlerle gurur duyuyor. Sizler de onlarla gurur duyun”