Med Gıda firması tarafından geçtiğimiz yıl Eylül ayında OSB’ye 30 milyon lira yatırımla temeli atılan gıda kurutma tesisinin fırınla kurutma bölümünün inşaatı tamamlanırken, “Freeze Dry” yöntemiyle kurutma bölümünün temeli atıldı.

Med Gıda firması yetkilisi Mustafa Berkay Kırmaz, ilçede tarım, hayvancılık ve yem bayiliği yaptığını, ortağı İlham Evliyaoğlu ile birlikte OSB’ye fabrika kurmaya karar verdiklerini kaydetti. 

OSB’de tahsis edilen 16 dönüm araziye 30 milyon lira yatırımla gıda kurutma tesisi kurduklarını anlatan Mustafa Berkay Kırmaz, kurutma, soğuk hava ve depo olarak 3 bölüm olarak yapılacak tesisin birbiriyle entegre olacağının altını çizdi.
Çiftçilerden temin edecekleri sebze ve meyveleri tesiste işleyerek yurt içi ve yurt dışına pazarlayacaklarını vurgulayan Kırmaz, çiftçilerle sözleşme yaparak üretim de yaptıracaklarını bildirdi. 

Muhsin Dere, şehit annelerini yalnız bırakmadı Muhsin Dere, şehit annelerini yalnız bırakmadı

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında temelini attıkları tesis inşaatının fırınla kurutma bölümünün inşaatını tamamlayıp, “Freeze Dry” yöntemiyle kurutma bölümünün temelini attıklarını belirten Kırmaz, tesisin yakında faaliyete geçeceğini söyledi.

FREEZE DRY YÖNTEMİ 

Mustafa Berkay Kırmaz gıdaların “Freeze Dry” yöntemiyle kurutulması hakkında şu bilgileri verdi; “Freeze Dry teknolojisi dondurarak kurutma yöntemidir. Bu yöntemle meyvelerin içeriğindeki su süblimasyon ile uzaklaştırılır ve kurutulmuş meyve elde edilir. Herhangi bir katkı maddesi, şeker ilavesi yapılmaz ve ürünlerin besin değeri bilinen diğer kurutma yöntemlerinden farklı olarak çok yüksek oranda korunur.”

Editör: Ulaş Odabaş