Yaklaşık 3.000 dönüm buğday tarlasının zarar gördüğü yangın sonrası, bölgede hasar tespit ve destek çalışmaları sürerken, AK Parti Çorum İl Başkanı Yakup Alar da heyetiyle birlikte yangından etkilenen alanları ziyaret etti.

Bogazkaleyangınakpartidestek (5)

Eski Muhtar Ahmet Ünalan hayatını kaybetti
Eski Muhtar Ahmet Ünalan hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

3.000 Dönüm Buğday Tarlası Kül Oldu

Çıkış nedeni henüz netleşmeyen yangın, kısa sürede geniş bir alana yayılarak özellikle hasat dönemine girilen buğday tarlalarında büyük maddi zarara yol açtı. Bölgedeki üreticiler, yangının ardından ciddi bir gelir kaybıyla karşı karşıya kalırken, birçok tarla tamamen kullanılamaz hale geldi.

Bogazkaleyangınakpartidestek (7)

Tarım Emekçilerine Moral ve Destek

AK Parti İl Başkanı Yakup Alar’a, ziyarette İl Tarım ve Orman Müdürü Hasan Taş, Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir, AK Parti Boğazkale İlçe Başkanı Mustafa Pulla ve Boğazkale Belediye Başkanı Adem Özel de eşlik etti.

Heyet, yangından etkilenen köyleri yerinde inceledi, çiftçilerle bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Alar, “Bu zorlu süreçte üreticimizin yanındayız. Maddi ve manevi olarak bu yaraları birlikte saracağız,” dedi.

Bogazkaleyangınakpartidestek (4)

Muhtar Ferit Tanışık'a Ev Ziyareti

angın esnasında yaralanan Emirler Köyü Muhtarı Ferit Tanışık, evinde ziyaret edilerek moral verildi. Başkan Alar, Tanışık’a geçmiş olsun dileklerini iletip en kısa sürede sağlığına kavuşması temennisinde bulundu.

Bogazkaleyangınakpartidestek (2)

“Bu Zorlukları Hep Birlikte Aşacağız”

Tarım ve üretim sektörünün ülke ekonomisi için taşıdığı öneme dikkat çeken Yakup Alar, “Yangının neden olduğu zararı en aza indirmek ve üreticimizi yeniden ayağa kaldırmak için her kurumumuz seferber olacak. Tarım emekçilerimiz yalnız değildir, devlet her zaman onların yanındadır,” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ebru Çalık