Aykaç, 31 Mart seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada kendisini Çorum kamuoyuna tanıtırken, belediye başkanı Halil İbrahim Aşgın’dan da övgüyle söz etti. 1957 Çorum doğumlu olduğunu Hitit Üniversitesi yerel yönetimler bölümünden mezun olduktan sonra Çorum Orman İşletme Müdürlüğünde 25 yıl memur olarak çalıştığını 2003 yılında da emekli olduğunu anlatan Fuat Aykaç,  13 yıldır da Çorum’da yaşam koçluğu ve aile danışmanlığı yaptığını dile getirdi.

Çorum Kalesi’nde hummalı çalışma Çorum Kalesi’nde hummalı çalışma

F B I M G 1711289942510Uzun yıllar AK Parti teşkilatlarında görev aldıktan sonra 31 Mart 2024 mahalli seçimlerinde Çorum Belediye Meclis üyesi adayı gösterildiğini belirten Fuat Aykaç,  AK Parti’nin 2024 mahallî idareler seçimleri için yenilikçi ve öncü belediyeciliğin yeni yol haritasını ve temel ilkelerini belirlediğini vurguladı.
Aykaç, hizmet ve eser siyasetinde öncü ve yenilikçi, sürdürülebilir, insan odaklı yerel yönetimler anlayışının çıtasını bu yeni ilkelerle ayrıca aşkla çalışan dürüst insanların gönlüne giren hizmet üreten projeleriyle konuşan Çorum Belediye Başkanı ve Başkan adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın yeni dönemde hayata geçireceği 41 adet projesiyle bu çıtayı daha da yükselttiğini kaydetti.
Gerçek belediyecilik ilkelerinin üretken belediyecilik, adil belediyecilik, erişilebilir belediyecilik, vizyoner belediyecilik, şefkatli belediyecilik, sürdürülebilir belediyecilik, yenilikçi belediyecilik, kalkınmacı belediyecilik, çağdaş belediyecilik, güçlüç belediyecilik, kapsayıcı belediyecilik,  dinamik belediyecilik, vatansever belediyecilik olduğunu söyleyen Fuat Aykaç, “Bu ilkeler doğrultusunda 31martta halkımızın hizmet ve proje odaklı çalışan Belediye başkan adayımız Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Belediye meclis üyelerine oy vereceklerine inanıyor ve bütün Çorum halkına saygılar sunuyorum” açıklamasında bulundu.