Çorum Kuruçay’da şikayetler bitmiyor.

AK Partili yöneticilere seslenen Milletvekili Mehmet Tahtasız, “TOKİ’de anahtar vererek şov yaptınız. Ama vatandaşın suyunu bağlamadınız. Kış günü vatandaşın doğalgazını bağlayıp ısınmasını sağlamalısınız” şeklinde konuştu.

Kuruçay TOKİ’nin sorunlarını gündeme getiren CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, “Yapımına 7 yıl önce başlanan 743 konutluk TOKİ konutlarında 95 daire Ekim 2023 tarihinde düzenlenen törenle ile hak sahiplerine teslim edildi ancak ne suyu var ne doğalgazı!

Uzun yıllar süren bekleyişin ardından evlerine taşınan hak sahiplerinin sevinçleri kursaklarında kaldı. Eksikleriyle teslim edilen TOKİ konutlarında su ve doğalgazın da olmaması taşınanları çileden çıkardı.

“Donuyoruz” diye isyan eden vatandaşlar, arızalı olan merkezi sistemin bir an önce yapılmasını ve eksiklerin tamamlanmasını istiyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TOKİ Kuruçay konutlarına giderek eksikleri yerinde tespit etti.

“VERDİĞİNİZ ANAHTARIN ARKASINDA DURUN”

Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti

Teslim edilen evlerden birini ziyaret eden Tahtasız, şunları söyledi:

“Sular yok. Doğalgaz sadece ocağa verilmiş. Merkezi sistem çalışmadığı için ısınamıyorlar. Hak sahipleri daha fazla beklememek ve ev sahipleriyle daha fazla kötü olmamak adına evlerine taşındılar. Taşıma suyla yemek yapıyorlar, bulaşıklarını yıkıyorlar. Bu kış şartlarında donuyorlar.

TOKİ Başkanı, anahtar dağıtan Çorum Belediye Başkanı, AKP il başkanı ve milletvekillerine sesleniyorum. Burada TOKİ’de anahtar vererek şov yaptınız. Ama vatandaşın suyunu bağlamadınız. Kış günü vatandaşın doğalgazını bağlayıp ısınmasını sağlamalısınız. İnsanlar bir taraftan korkuyor, bir taraftan donuyor. Anahtarını alıp taşınabilenler kısmen şanslı. Birçoğu daha anahtarını alıp taşınamamış bile. Anahtar teslimi yapanlar gelin ve verdiğiniz anahtarın arkasında durun. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderin.”