Siyaset

Ali Fatih Göktuğ: “SEGE-2025 Raporu Çorum’un geri bırakıldığını açıkça gösteriyor”

Anahtar Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Fatih Göktuğ, SEGE-2025 (Sosyoekonomik Gelişmişlik Endeksi) raporunun açıklanmasının ardından Çorum’un Türkiye genelinde 43. sırada yer almasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Abone Ol

Göktuğ, Çorum’un üretim ve ihracat gücüne rağmen kamusal yatırımlar açısından yıllardır geri bırakıldığını belirterek, “Çorum AK Parti’nin ‘kale’ dediği şehir olmasına rağmen kaderine terk edilmiştir” dedi.

Göktuğ, rapordaki verilere dikkat çekerek Çorum’un kişi başı ihracatta Türkiye ikincisi olmasına rağmen hâlâ 4. kademe gelişmişlik seviyesinde bulunduğunu hatırlattı. Ar-Ge, teknoloji ve yenilikçilik göstergelerinde alt sıralarda yer alan şehrin, nitelikli kamu yatırımlarından mahrum kaldığını belirtti. Üniversite–sanayi işbirliğinin zayıf olduğunu, gençlere yönelik fırsatların sınırlı kaldığını ifade eden Göktuğ, “Çorum üretiyor, çalışıyor ama kalkınamıyor. Çünkü mevcut iktidar Çorum’un potansiyelini desteklemek yerine seyretmeyi tercih etti” diye konuştu.

Açıklamasında, onlarca ilin dev kamu yatırımlarıyla büyüdüğünü ancak Çorum’un yıllardır vaatler, fotoğraflar ve tamamlanmayan projeler ile oyalandığını söyleyen Göktuğ, “Gerçek ortada: Çorum kamusal yatırımda hak ettiğini alamayan, emeği değersizleştirilen bir şehir hâline getirildi” ifadelerini kullandı.

Göktuğ, Anahtar Parti olarak Çorum’un potansiyelini açığa çıkaracak kapsamlı bir kalkınma modeli vadettiklerini belirterek şu taahhütlerde bulundu:

“Çorum’u 43. sıraya mahkûm eden bu düzeni değiştireceğiz. Ar-Ge ve teknoloji yatırımlarını Çorum’a getireceğiz. Üniversiteyi bilim ve inovasyon merkezi hâline dönüştüreceğiz. Kamu yatırımlarını adil dağıtacağız ve Çorum’u sanayi, tarım ve eğitimde bölgenin lideri yapacağız.”

Açıklamasını, “Çorum üretiyor; sıra Çorum’un hak ettiğini alması için siyasetin değişmesinde” sözleriyle tamamlayan Anahtar Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Fatih Göktuğ, kentin geleceğine dair kararlılık mesajı verdi.