Çorum Çölyak Derneği Başkan Yardımcıları Hacer Kesici ve Uzm. Dr. Mustafa Azak, yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Özden, Ömer Yıldırım ve Tuncay Kesici’den oluşan ekip, aileleri ile birlikte AHL AVM’de glutensiz çikolata atölye çalışmasına katıldı.

Selçuklu Bağrıkurt'ta GES üretimi başladı Selçuklu Bağrıkurt'ta GES üretimi başladı

AVM’de üçüncü katta yer alan ve işletmeciliğini Buğrahan ve Sümeyye Yılmaz çiftinin yaptığı ”Armoni Lezzet Atölyesi”nde düzenlenen etkinlikte öncelikle çikolata yapımının nasıl olması gerektiği hakkında bilgi verildi ve atölyede glutensiz çikolata imalat çalışması yapıldı.

5 kişilik gruplar halinde sütlü çikolata, beyaz çikolata ve çeşitli meyve dolguları kullanılarak eğitime devam edildi. İki buçuk saatlik bir çalışmanın sonunda birbirinden lezzetli glutensiz çikolatalar imal edildi. Daha sonra bu glütensiz ürünler katılımcılara test edilmek üzere ikram edildi. Dernek üyeleri; Mualla Kılıç, Yasemin Kılıç, Selma Akoğlu ve Meva Özden’nin de katıldığı workshop büyük beğeni topladı.

İşletme sahibi Buğrahan Yılmaz, glutensiz çikolata workshop etkinliğine katılanlara teşekkür ederek, “Talep olması durumunda glutensiz ürün çeşitlerini artırabiliriz. Özellikle glutensiz wafle, çikolata çeşitleri ve künefe gibi tatlıları menümüze ekleyebiliriz. Atölye çalışmaları yapmak isteyen tüm çölyaklılara kapımız açık” dedi.

Konu hakkında açıklama yapan Çölyak Derneği Başkan Yardımcısı Hacer Kesici; ”Gerçekleştirilen bu güzel etkinlik için Buğrahan ve Sümeyye Yılmaz çiftine teşekkür eriyoruz. Yeni açılan Armoni Lezzet Atölyesi hayırlı olsun. Birbirinden lezzetli çikolatalar yaptık. Bu glütensiz ürünlerin hem yapımında olmak hem de tadına bakmak bizi çok mutlu etti” ifadesini kullandı.