Programa, Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen, İl Millî Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Uğur Tecir ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Öğrencilerin bilim, kültür, sanat ve spora yönelik gönüllülük ve sosyal sorumluluk programları ile millî, manevi, ahlâki, kültürel ve insani değerleri benimsemelerine yönelik gerçekleştirilecek çalışmalara katılmalarının önemine değinen Din ÖğretimimGenel Müdürü Ahmet İşleyen, Cumhuriyetin 100. Yılı hakkında duygu ve düşüncelerini paylaşarak Türkiye Yüzyılı Vizyonu hususunda değerlendirmelerde bulundu. 

Genel Müdür İşleyen, öğrencilerin akademik, mesleki ve sosyokültürel açıdan daha iyi yetişmeleri için okullarda eğitim ortamlarının iyileştirilerek zenginleştirilmesine, ders kitapları ve öğretim materyallerinin verimli bir şekilde kullanılmasına yönelik çalışmalara önem verdiklerini belirterek çocuklarımızın ve gençlerimizin; vatanımızın-milletimizin bekası, istikbali ve istiklâli için önemli olduğunu belirtti.

Meclis Grup Başkanları Halk Ekmek Fabrikası’nı gezdi Meclis Grup Başkanları Halk Ekmek Fabrikası’nı gezdi

Öğretmenliğin ve yöneticiliğin maddi ve manevi önemini hatırlatan Genel Müdürümüz Ahmet İşleyen, eğitimin en önemli halkasının öğretmen ve yöneticiler olduğunu vurgulayarak öğretmenlik mesleğinin sevgi, ilgi ve bilgi merkezinde icra edilmesi, hasbi ve fedakâr davranılması gerektiğini hatırlattı. 

Öğrencilerin, okullarımızda velilerin emaneti olduğu ve onlara en güzel şekilde eğitim vermek için Bakanlığın; il, ilçe ve okullar olarak büyük çaba gösterdiğini ifade eden Genel Müdür Ahmet İşleyen, eğitim ve öğretimde okul ve aile iş birliğinin öneminin yanı sıra bu bağlamda velilerin duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Velilerin okul ziyaretleri ve öğretmenlerle görüşmelerinin daha nitelikli, düzenli ve sağlıklı olması için bakanlığın yeni uygulamasıyla okullar tarafından planlamalar yapılacağını, ziyaretler için eğitim öğretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde zaman çizelgesi oluşturulacağını ve çocuklar için alınan bu kararı anlayışla karşıladıkları için velilere teşekkür etti. 

Editör: Merve Kayış