1 dakikalık filme 4 milyon lira para ödendiğine dikkati çeken Yılmaz, Belediye Başkanının 4 yıllık icraatlarının anlatıldığı geniş katılımlı toplantıda ise yoksula, garibana verilen sosyal destek kartlarının limitinin yeni yıldan itibaren 800 liraya çıkarılacağının bir müjde gibi verilmesine anlam veremediğini söyledi.

Tuncay Yılmaz, Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında gündem dışı söz alarak bir konuşma yaptı. Konuşmasına Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılını kutlayarak başlayan Yılmaz, belediye yöneticilerine de sitemini iletti. Yılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 100. doğum gününü kutladık. Başkanımızdan da ilk konuşmasını bugün bu makamları borçlu oldukları rejimi şöyle ‘cumhuriyet’ vurgusu yaparak başlamasını beklerdik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 100. yaş günü kutlu olsun. İnşallah Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi bu cumhuriyet ilelebet payidar olacaktır” diye konuştu.

“BELEDİYE CUMHURİYET COŞKUSUNA EŞLİK EDEMEDİ”

Çorum Belediyesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle organize etmeyi planladığı ve sonradan iptal ettiği Mustafa Ceceli konserini hatırlatan Tuncay Yılmaz, Filistin için konserler yapıldığını belirterek tepki gösterdi. Yılmaz, “Çorum Belediyesi, sosyal etkinlikler için dönem dönem bir takım kültürel faaliyetler yapmakta. Yine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bir şey yapmadı. Hemen iki gün önce iktidarın adamları gelip propaganda yapabiliyorlar, ama belediye Cumhuriyet Bayramı’nın olduğu gün bir konser organizasyonunu iptal ediyor. Zaten sarayın sanatçısını getiriyordunuz. İdeolojinize de uygun bir sanatçıydı. Durumlar ve şartlar ne olursa olsun, koşullar ne olursa olsun bizim birinci vazifemiz cumhuriyeti korumak ve yaşatmak. Bu makamları borçlu olan insanların da bunu tüm yurtta coşkuyla kutlama imkanını sağlamaktır. Gazetelerde gördük. Birileri geliyor ama Cumhuriyet Bayramı’nda Çorum Belediyesi o coşkuya eşlik edememiştir” ifadelerini kullandı.

Sanatçı Emniyet Müdürü’nden gençlere altın tavsiyeler Sanatçı Emniyet Müdürü’nden gençlere altın tavsiyeler

“TANITIM TOPLANTISINA TEPKİ”

Geçtiğimiz hafta sonu Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın “Dolu Dolu 4 Yıl” sloganıyla düzenlediği tanıtım toplantısının bütçesinin nereden karşılandığını soran Yılmaz, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz hafta tüm meclis üyelerine bir davetiye geldi. Sayın Aşgın’ın 4,5 yıllık aşkını anlatacağı bir tanıtım toplantısı. Orada muazzam bir organizasyon yapılmış. Bu 2024 adaylık açıklaması gibiydi. Eğer burasının harcamalarını cebinden yaptıysa özür dileriz, ancak belediye bütçesinden bu organizasyon yapıldıysa bunun halka anlatılması lazım. 4,5 yıl neler yaptık? Cumhur İttifakı ortaklarımızı aldık kendi reklamımızı yaptık. Bunu nereden yaptık? Belediye bütçesinden. Organizasyon kim tarafından yapıldı? Bütçesi ne kadardı? Bunun bütçesi kimler tarafından ödendi? Belediye bütçesinden ödendiyse kalem kalem açıklanması lazım. Şeffaf belediyecilik anlayışından bahsediyorsak Çorum Belediyesi bu organizasyon için ne kadar harcadı açıklamalı. Cumhurbaşkanımızın tasarruf tedbirleri orada. Bu fütursuzca harcamalar ne için?”

“HERKES YAPAMAZ’IN SANİYESİ 83 BİN TL”

Çorum’un tanıtımının yapılması amacıyla çekilen, birçok kamu kurumunun destek verdiği, Çorum Kültür Turizm Derneği’nce organizasyonu yapılan “Herkes Yapamaz-3” adlı kısa filmin saniyesinin 83 bin liraya denk geldiğini ifade eden Yılmaz, belediyenin bu filme ne kadar destek verdiğini sordu. Yılmaz, “Herkes Yapamaz için biz de oy vermiştik destek vermiştik. Ama filmin sonunda gördük ki, her saniyesi 83 bin TL’ye denk gelen, toplamda 4,5 milyon TL’ye mal olan bir film. Bununla ilgili belediyenin de yanıltıldığını düşünerek bu organizasyonu yapan belediyeden, Valilikten, Özel İdare’den destek alan dernekle alakalı. Kimse açıklama yapmadı. Oysa ki günümüz şartlarında devasa bir rakam. Bugün sosyal yardım kartlarına 800 lira yapılacağı müjdesi veriliyor. Oysa ki bununla şehirdeki garibe yardım edilebilir, bundan daha faydalı bir iş olurdu diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“ORGANİZASYONU BELEDİYE DEĞİL, VALİLİK YAPTI”

Çorum Belediye Başkanvekili İsmail Bölükbaş ise, “Herkes Yapamaz-3” adlı kısa film için belediyenin 1 milyon lira destek verdiğini açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz’ın “Herkes Yapamaz-3” kısa filmiyle ilgili sorusu üzerine bilgi veren İsmail Bölükbaş, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne müracaat edilmiş, Çorum Kültür Turizm Derneği ile protokol imzalanmış bir kısa film. Bu geçen ay da meclisten oybirliğiyle geçmiş. Bu filmin organizasyonu kapsamında belediyenin herhangi bir dahili yok. Sorduğunuz sorunun muhatabı Çorum Valiliğidir. Biz belediye olarak bu film için dörtlü bir konsorsiyum şeklinde destek verilmiş. Belediye olarak sadece bir milyon TL meclis kararıyla destek verilmiştir. Bu filmde harcanan paranın ne kadar olduğu, çoktur, azdır bu sorularını muhatabı belediyemiz değildir. Tamamı belediye tarafından harcanmamıştır. Ama bunun muhatabı Çorum Valiliğimizdir” diye konuştu.

Editör: Merve Kayış