Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile Çorum İl Sağlık Müdürlüğü arasında “Koruyucu sağlık hizmetlerinde iletişim ve empatik yaklaşım” konulu projede protokolü imzalandı.

OKA İl Koordinatörü Özgür Yalçın ve İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı arasında imzalanan protokol ile kurumda merkez ve 13 ilçede görev yapan tüm sağlık çalışanlarına koruyucu sağlık hizmetlerinde etkili iletişim için gerekli olan, kendini ifade etme, dinleme, ikna ve empati kurma becerilerini kazandırmak, kişisel farkındalığı artırmak, mesajların etkin iletilmesini, iletişim kopukluklarının azaltılmasını, aynı zamanda sağlık kurumunun, yapısını, örgütlenişini ve sağlık hizmeti sunumunu hasta ve hasta yakını ile bir iletişim kanalı olarak geliştirmesi hedefleniyor.

İmzalanan proje hakkında İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;

“2014-2018 10. Kalkınma Planı 178. Maddesinde; Sağlıkta insan gücünün, demografik gelişmeler ile uzun vadede ihtiyaç duyulacak yeni meslekler de dikkate alınarak nicelik ve nitelik olarak geliştirilmesi, Sağlık Bakanlığı 2013-2017 Stratejik Planında “Birey ve topluma erişilebilir, uygun, etkili ve etkin sağlık hizmetleri sunma amacına ulaşmak için sağlık hizmetlerinin kalitesini ve güvenliğini iyileştirmek; sağlıkta insan kaynaklarının dağılımını, yetkinliğini ve motivasyonunu iyileştirmeye devam etmek ve sağlıkta insan kaynaklarının sürdürülebilirliğini sağlamak gibi hedefler belirlenmiştir. Bu amaçla kurumsal misyonumuz; “İnsan merkezli yaklaşımla birey ve toplum sağlığını en üst düzeyde koruyarak, sağlık sorunlarına zamanında, uygun ve etkili çözümleri sunarak, herkesin sağlığının korunup geliştirildiği sağlıklı ve mutlu bir il olmaktır.”