Avrasya Refleksoloji Merkezi Uzmanlarından Uzman Refleksolog Gamze Arslandoğan gelişim dönemindeki bebeklerin yaşadığı olumsuz etkenlerin nelere yol açtığını anlattı.
Refleksolog Arslandoğan, Bebeklerde çeşitli aylarda fizyolojik gelişim sürecinde gelişimi gözle görülür hal alır. Kafayı dik tutma, oturma, el-kol hareketleri ve konuşma gibi gelişmeler görülür. Belli bir süreçten geçen bebeklerdeki gelişim olması gerekenden tersi yani gelişmede değişiklik olmuyor yada yavaş gelişiyorsa MMR (gelişim geriliği) diyoruz.
MMR genel olarak ele alındığında SSS’de (santral sinir sisteminden) kaynaklanan bir bozukluktur. Bu tür rahatsızlığın nedenleri;
Doğum anında
Düşük doğum
Prematürelik
Yüksek ateş
Kafa travmaları
Biyolojik
Ne zaman gelişim geriliğinden kuşkulana biliriz dediğimizde;
Çocuğumuz gelişim dönemindeyken diğer çocuklardan farklılık gördüğünüzde, ayrıntılı değerlendirmeye alarak yani devamlı gözlemleyerek (3 aylıkken başını tutmuyorsa,6aylıkken destekli 8 aylıkken desteksiz oturmuyorsa,15 aylıkken henüz yürümüyor ve yürümek için çaba harcamıyorsa, dil gelişiminde 3 aylıkken agulamıyorsa 1 yaşında anne-baba demiyorsa 2 yaşındayken bile çoklu sözcüklü cümlesi) yoksa gelişim geriliği veya başka bir sorun vardır demektir.
Sinir sisteminden kaynaklanan bir sıkıntı olduğundan dolayı, Refleksoloji uygulamasıyla gelişmede farklılık görülen ve kanıtlanmış tedavi yöntemiyle ciddi sonuçlara varıla bilir. Refleksoloji ile vücudumuzun santrali olan yani sinirlerin toplandığı ve vücut mekanizmasına sinirleri yollayan beyini, ayaklarda bulunan sinir uçlarını manipülasyonlarla kontrol altına alıp gelişmemiş bölgeye uygulama yaparak sonuca varılır. Refleksoloji uygulamasıyla çocuğumuz takip altına alınarak gelişimleri gözle görülür hale gelinceye kadar haftalık 1-2 seans şeklinde uygulama yapılmaktadır. Çocuktaki gelişim süresinin tedavi yöntemlerini erken görmesi ile vücudun bu uygulamaları kabul etmesi ile daha kolay ve daha çabuk sonuca ulaşılır.
MERKEZ: Yayla Sokak Yayla Apt. No: 1-2 Maltepe/ANKARA
TEL: 0312 212 22 25 - 0312 212 00 64