Kökeni uzak doğudan gelen Refleksoloji, vücuttaki gerilimi almak ve nörolojik hastalıklarda destek tedavi sağlamak amacıyla, ayaklardaki belirli noktalara manipulasyonlarla uygulanan bir masaj tekniğidir.
Beynimizdeki sinirler nöronlar aracılığıyla görev yapmaktadır. Her hangi bir darbe veya nörolojik sorunda nöronlar iletim sağlayamadığı için sinirler görevini yerine getirmez. Beyin yapılacak görevin emrini sinirlerden alamadığında dolayı organizmada hem fiziksel, hem de zihinsel rahatsızlıklar meydana gelir.
Tıpta elektro sinyaller, halk arasında bilinen sinirler, bizim dengede durmamızı hatta kalp atışımızı bile sağlayan bir elektrik akımıdır. Nasıl ki günlük yaşamda elektriksiz yaşam olmuyorsa insan vücudunda da aynı şekildedir. Sudan elektrik sağlandığı gibi üretmek içinde kullanılan güç yine elektriktir. Buradan anlaşılıyor ki vücudumuzun elektriğini üreten mekanizmamız, elektrikten aldığı emirle çalışır.
Refleksoloji, ayaklarda ve ellerde bulunan sinir noktalarına;
Flexion(bükmek),Extansion(germek),Roteion(döndürmek) vs. yapılan hareketlerle öncelikle ayak ve eller gevşetiliyor. Gevşetilmesinin amacı, kasları ve sinirleri iletkenliğe hazırlamak. Daha sonra  ayak başparmağı bölgesine uygulanan bası tekniği ile beynin iletkenliği alması için önce bir uyarı gönderir. Rahatsızlığa göre yapılan refleksoloji uygulamasıyla kaslardaki sinirler harekete geçerek nöronlar aracılığıyla beyine giden emirler vücuttaki eksikliği giderir. Emri alan beyin hipotalamusa sinyal gönderir ve hipotalamusda hipofize hormon salgılaması için uyarı gönderir. Unutmayalım ki beynimiz bizim ana merkezimizdir. Ana merkezi de ayakta tutan sinirlerdir. Sinirler iletişim sağlayamazsa beyin istem dışı hareket eder.Refleksoloji masajı ile sinirsel iletişimlere uyarılar verilerek birçok rahatsılığın tedavi edikdiği bilisel olarakta kanıtlanmıştır.
“Bugünü umutlu yaşa ki yarın için arayışın olsun. SAĞLIĞI arayan bulur, aramayanlar işte bugün neden ben der durur.”
UZMAN REFLEKSOLOG GAMZE ARSLANDOĞAN
MERKEZ: Yayla Sokak Yayla Apt. No: 1-2 Maltepe/ANKARA
TEL: 0312 212 22 25 - 0312 212 00 64