Yazın ayrı, kışın ayrı bir güzelliğe sahip olan Sıklık Tabiat Parkı, bir yandan hayvan çeşitliliği ile, diğer yandan da botanik bitki türleri ile cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Çorum halkının piknik merkezi olan Sıklık, Türkiye’nin de ender mesire alanlarından… Çorum Valiliği, Sıklık Tabiat Parkı’nı tanıtarak, doğaseverlerin dikkatini buraya çekti.

Geleceğin turizm profesyonelleri Hattuşa’yı OKA ile keşfetti Geleceğin turizm profesyonelleri Hattuşa’yı OKA ile keşfetti

Valiliğin tanıtım yazısında şu ifadeler yer aldı:

“Çorum il merkezine 9 km mesafede Samsun - Ankara yolu üzerinde yer alan Sıklık Tabiat Parkında, kır lokantası, tanıtım birimi, çocuk oyun alanları, ahşap piknik üniteleri, karavan park alanı, fauna tanıtım alanı, flora tanıtım alanı, seyir terasları, gölet ve yaban hayatı gözlem kuleleri gibi yapılar bulunmaktadır. Tabiat Parkı içerisinde bulunan 2 adet fauna tanıtım alanında kızıl geyik, ala geyik, karaca, ceylan, yaban keçisi gibi yaban hayvanları yer almaktadır. 

Meşe ve çam ormanlarının eşliğinde doğa yürüyüşü yaparken şehir manzarası ve dağ manzarasının yanı sıra Çorum barajının silueti ziyaretçileri karşılamaktadır. 165 farklı türde 5 bin 500 adet fidanın dikildiği botanik alanı, tüm bitkileri bir arada görebilme şansı sunmaktadır.”