Açılış programına Vali Yardımcısı Bayram Köse, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektaş, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Müze Müdürü Metin Çakar ve Müftü Yardımcısı Adem Aygül katıldı. 

Büyüleyen tarihi güzellikleri mutlaka görün Büyüleyen tarihi güzellikleri mutlaka görün

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinden sonra, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektaş'ın açış konuşmasıyla başladı.
Vali Yardımcısı Bayram Köse ise konuşmasında Çorum’un turizm potansiyeli itibariyle Türkiye’nin önde gelen illeri arasında yer aldığını belirterek, kentte turizmin gelişmesi ve bu konudaki farkındalığın arttırılması için birçok tanıtım faaliyetine imza atıldığını söyledi. 

Program Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali İzzet Yılmaz'ın “İnanç Turizmi Açısından Elvançelebi” konulu konuşması ve Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arş. Gör. Mustafa Erzen'in ney dinletisi ile devam etti.

Daha sonra protokol ve davetliler stantları ve sergileri gezdi. Program İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün keşkek ikramı ile sona erdi.


MÜZEDE SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
Turizm Haftası kutlamalarının ikinci günü; Çorum Müzesi'nde Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlknur Taş, yazarı olduğu ''Küçük Tuthalia'nın Maceraları'' kitabı ile ilgili Doğa Koleji öğrencileri ile söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin ardından Prof. Dr. İlknur Taş, kitaplarını imzaladı. Program müze gezisi ve atölye çalışmasıyla son buldu.


TANITIM GEZİLERİ
Turizm Haftası kutlamalarının üçüncü günü; Samsun 19 Mayıs Üniversitesi öğrencilerine Hititlerin Başkenti “Hattuşa” gezdirilerek tanıtıldı. Aynı gün Çorum Doğa Koleji Öğrencileri ile Osmancık Koyunbaba Köprüsünde resim çalışması yapıldı. Kazım Mercan ile klip çekimi ardından Koyunbaba Cami ve Türbesi, Osmancık Kalesi, İmaret Cami gezileri gerçekleştirildi.

Dördüncü günü; Kınık Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri ile beşinci günü ise Çeşmeören Köyü Ortaokulu öğrencileri ile Alacahöyük - Hattuşa gezisi gerçekleştirildi.


YILMAZ HELVACI’NIN FIRÇASINDAN ÇORUM BELGESELİ RESİM SERGİSİ
48. Turizm Haftası kutlamaları kapsamında son olarak 22 Nisan 2024 Pazartesi günü Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Galerisinde “Yılmaz Helvacı’nın fırçasından Çorum Belgeseli” temalı resim sergisi açılışı yapıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı sergi, 26 Nisan 2024 tarihine kadar gezilebilecek.