DEVA Partisi Çorum Kadın Çalışmaları Başkanı Zehra Benli ve il Kadın teşkilatı ile birlikte Çorum Merkezde esnafın ve vatandaşların dertlerini dinleyip, çözüm önerilerinde bulundu.

Daha sonra İş insanı Semra Şahin'in sahibi olduğu solucan gübresi üretim tesisi Heposal firmasını ziyaret ederek kadınların iş hayatındaki yeri ve yaşadıkları sıkıntılara dair istişarelerde bulundular ve DEVA partisinin yapmış olduğu çalıştalar ve kadınların her alanda yasadıkları sorunların çözümlerinden bahsettiler.

Ziyaretlerine Mecitözü Çitli köyünde devam eden Bölge koordinatörü ve Çorum İl kadın çalışmaları ekibi, çiftçi kadınların sorunlarını dinleyerek DEVA Partisinin tarım eylem planından bahsettiler.

 Bölge koordinatörünün ziyaretiyle ilgili açıklama yapan Deva Partisi Çorum Kadın Çalışmaları Başkanı Zehra Benli, şunları söyledi: “İlimize gelen Bölge Koordinatörümüz Melek Keleş hanımefendi ile, esnafımızın, kadınlarımızın sorun ve sıkıntılarını dinledik, DEVA partisi olarak hazırladığımız eylem planlarından bahsettik. Kadınların istihdamdaki önemi ve verimliliğe olan etkisi konusunda hemfikir olurken artan maliyet, vergi ve giderlerin karşısında çaresizlik içindeki mücadelelerine şahit olduk. Çünkü  kadın yaptığı her işte, kendini kanıtlamak zorunda olduğu psikolojisi ile başladığı için, pes etmek gibi bir seçeneğinin hiçbir zaman olmadığını biliyor. Bizler de Deva Partisinde tamda bu nedenle bulunuyoruz, pes etmek bize göre değil. Çünkü figüran değil, söz sahibiyiz, sandalyede yer kaplayan değil, itiraz hakkımızı kullanan kadınlarız. Sn. Genel Başkanımız Ali Babacan in söylediği güzel bir söz ile yola çıktık " siyaset erkeklere bırakılmayacak kadar ciddî bir istir”. Biz bu ışığın pesinden gitmeye, kadınların sesi olmaya, sorunlarının çözümü olmaya ve Sn. Genel Başkanımızın güvenini boşa çıkartmamaya söz verdik.  Yaptığımız çalışmalarda basta il başkanımız ve Çorum DEVA ekibimize desteklerinden dolayı çok  teşekkür ediyoruz. İlimizi ziyarete gelen KPB Bölge koordinatörümüz Melek Keleş e ve ziyaretlerimizde güler yüzlerini bizden esirgemeyen Çorum halkına, Çorum Deva ailesi olarak çok teşekkür ediyoruz” dedi.