İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı açıklamasında, “Türk tarihinin, en başarısız yönetim modeliyle ve tarihimizin, en basiretsiz ekonomi ekibi tarafından yönetiliyor. Milletimiz her ay, farklı bir fedakârlık yapmak zorunda. Kaloriferi kapatıp, battaniye ile oturmak zorunda. Ampulleri söndürüp, karanlıkta kalmak zorunda. Meyve sebzeden aldığı vitaminden, kısmak zorunda. Etten aldığı proteini, kesmek zorunda. Türk Milleti, zor zamanlarda kemer sıkmayı iyi bilir” dedi.

“MİLLETİMİZİN ÜMÜĞÜNÜ SIKMA POLİTİKASI”

“Bu gün yaşadıklarımız, bir kemer sıkma politikası değil, adeta milletimizin ümüğünü sıkma politikasıdır” diyen Özsaçmacı,“Saraydaki bol maaşlı bir grup sefasını sürsün, milletimiz de cefa içinde sürünsün.” politikasıdır. Bunun sebebi de; artık başarısızlığı gün gibi ortada duran, bu ucube sistemin ta kendisidir. Yaşadığınız hayata, size sunulan koşullara baktığınızda; Aklınıza ilk ne geliyor?

“Ne çektik be?” mi diyorsunuz? Yoksaaa… “Ne çektiniz be Cumhurbaşkanım?” mı diyorsunuz?

Cevap gün gibi ortada. Ama belli ki; memleketin gerçekleriyle bağını koparalı, uzun zaman olmuş Ak parti yöneticilerinin, o cevabı duymaya ihtiyacı var” ifadelerine yer verdi.

Özsaçmacı, “Biliyorsunuz, Bay Kriz ve arkadaşları için, her şey sayılardan ibarettir. Ancak kendileri, verdikleri sayıların niteliğiyle, karşılığıyla ve sonuçlarıyla, asla ilgilenmezler.

Mesela çıkıp; “Bizden önce, 526 bin olan öğretmen sayısını, 993 bin 670'e çıkardık.” derler.

Ama, o 993 bin öğretmenimizin içerisinde; atanamadığı için, intihar eden kardeşlerimizle, asla ilgilenmezler. Mesela çıkıp; “Bizden önce 76 üniversite vardı, biz bu sayıyı 207’ye çıkardık.” derler. Ama o üniversitelerden mezun olduktan sonra; işsizlik sarmalında çile çeken gençlerimizle, asla ilgilenmezler. Mesela çıkıp; Asgari ücrete yaptıkları zammın, yüzdesiyle övünürler. Ama yaptıkları zammın, 1 ay içerisinde nasıl eridiğiyle, enflasyon canavarının, milletimizin varını yoğunu, nasıl götürdüğüyle, asla ilgilenmezler. Mesela çıkıp; Kaç kilometre yol yaptıklarını, kaç tane köprü ve tünel yaptıklarını söylerler. Ama o yollar, köprüler ve tünellerin inşaatında, müteahhitlerinin yaptığı vurgunlarla, asla ilgilenmezler. Hele milletimizin cebinden, ne kadar çalındığıyla, hiç ilgilenmezler” dedi.

“MEMLEKETİ ZAMPİYONLAR LİGİNE ÇEVİRDİLER”

İl Başkanı Özsaçmacı, “Zampiyonlar Ligi’ne” çevirdikleri memleketimizde, sadece bir yılda;

Patlıcanın fiyatı yüzde 166, Patatesin fiyatı yüzde 123, Salatalığın fiyatı yüzde 111 artmış. Çok değil, bundan daha bir yıl önce; Markete gittiğimizde, 100 lira ödediğimiz ürünlere, bugün 156 lira ödüyoruz. İşte size, yandaş beslemenin milletimize olan faturası. İşte size, Ak Parti’nin süslü rakamlarının ardındaki soygun düzeni. İşte size, neden “Projeye değil, ranta karşıyız.” diye kampanya yaptığımızın sebebi. Ama sabredin. O sandık gelecek ve bu harami düzenden kurtulacağız. İYİ Parti iktidarında milletimizi hak ettiği refaha kavuşturacağız. Hiç merak etmeyin, az kaldı!

Değerli hemşerilerim; Ülkemizde canımızı yakan bir başka konu da, maalesef akaryakıt fiyatları… Mesela biz şu an, akaryakıtı; Amerika’dan, Angola’dan, Etiyopya’dan ve Arjantin’den daha pahalıya kullanıyoruz. Avrupa’daki Belarus’tan, Asya’daki Endonezya’dan, daha pahalıya kullanıyoruz. Hatta; Taliban’ın Afganistan’ından, Savaşın ortasındaki, Esad’ın Suriyesi’nden bile, daha pahalıya kullanıyoruz. Ülkemizde, son bir sene içerisinde; Benzin fiyatları yüzde 134, Mazot fiyatları yüzde 159, LPG fiyatları da, yüzde 143 arttı. Bir de utanmadan çıkıp; “Domates tarlada 1 lira, markette neden 20 lira?” diye nara atıyorlar. Yahu el insaf! Mazot 20 lirayı geçmişken, tarladaki 1 liralık domates, tezgâhta nasıl 1 lira kalsın?

Ey Ak Parti sağda solda düşman kuvvet aramaktan artık vazgeç. “Hayat pahalılığını neden bitiremiyorsunuz, bu gıda fiyatları neden uçuyor?” diye sorduğumuzda, suçu domates-biber-patlıcan lobisine atarak, meseleyi çözemezsin. Domatesin tarlada 1 lira, markette 20 lira olmasının sebebi; Ne nakliyecilerimiz, ne manavlarımız, ne halcilerimiz, ne de marketler değil. Sanayiciyi üretemez hale getiren maliyetlerin sebebi; O pek bir sevdiğin, her fırsatta kıyak yaptığın dış güçler ve faiz lobisi değil. Uçan akaryakıt fiyatlarının sebebi de; Ne fayton lobisi, ne de elektrikli araç spekülatörlerinin, bize çektiği bir operasyon değil. Tüm bunların sebebi, bizzat Ak Parti ve yöneticileridir!” ifadelerine yer verdi.