Deva Partisi Merkez İlçe Başkanı Necati Burak Peker,  tepkisini şöyle sıraladı:

'Geçen hafta Çorum İlim Yayma Kavşağında yaşanan elim kazada kaybettiğimiz vatandaşlarımızın acısı dinmemişken, dün yine aynı yerde üzücü bir trafik kazası meydana gelmiştir. 

Öncelikle kazada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz.

ÜST GEÇİT MİNİMAL BİR ÇÖZÜMDÜR

Son yaşadığımız bu iki üzücü olayda açık ve net gözlemlediğimiz durum yetkililerin olayları yaya hatası gibi gösterme çabasıdır.  Oysa ki bu kazalar kontrolden çıkan veya arızalanan araçlar veya sürücülerin kural hataları nedeniyle meydana gelmiştir!

Bu kavşak artık şehrin yükünü kaldıramayan, çevre yolu olmaktan çıkmış adeta şehir içi bir cadde haline gelmiştir. Karayolları bu alanda geç kalınmış bir üst geçit inşaatına başlamış, biz de çalışmaları yerinde incelemiş bulunuyoruz. Üst geçit kavşağın yaklaşık 200 MT ilerisine kurulma aşamasındadır. 
Halkımız o mesafeyi yürümemek için yine büyük oranda yaya geçitlerini kullanmaya devam edecektir.
Burada üst geçit yaya güvenliğini sağlayacak bir çözüm gibi görünse de kısa vadeli ve minimal bir çözüm şeklidir. Ancak, bu çözüm o yolun kaza riskini indirecek veya giderecek bir çözüm asla değildir.

Elbette sürücülerin görevi trafik kurallarına uymaktır. Ancak, hiçbir önlem almadan sadece sürücüler trafik kurallarına uymalı bahanesinin arkasına sığınmak işi şansa bıraktan başka bir sonuç doğurmayacaktır.

ACİLEN YENİ ÇEVRE YOLU ÇALIŞMALARINA BAŞLANMALIDIR!

Bu minvalde yapılması gereken küçük adımlarla "bakın önlem alıyoruz şirinliği" değildir.
Yineliyoruz buraya bir önlem elbette kaçınılmazdır. Ancak! Çorum un acilen yepyeni, şehrin dışına taşınmış bir çevre yoluna ihtiyacı vardır! 
Yeni çevre yolu kaçınılmazdır!

GÖREVLİLERİN LİYAKAT SORUNU HAD SAFHADA!

Bakınız aşağıda göreceğiniz belge Ulukavak Mahallesi Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sn. İlhan KILIÇ tarafından 7 ay önce Karayolları 7.Bölge Müdürlüğüne verilen bir dilekçedir.
O tarihten bu zamana kadar hiçbir işlem yapılmamış, adım atılmamıştır. 

Bu iki olaydan sonra sanki görev aşkıyla yanıyormuşçasına üst geçit projesine başlamak ve bu projeyi müjde gibi sunmak hakkaniyetten çok uzaktadır.
Bir Sivil Toplum Kuruluşunun düşündüğü şeyi koskoca devlet kadrolarının düşünememesi ise bu kazaların üzerine zerre kafa yorulmadığının, zerre analiz yapılmadığının ve ülkemizin kanayan yarası haline gelmiş olan liyakat sorununun apaçık aynasıdır.

GEÇİCİ DEĞİL, KALICI ÇÖZÜM ÜRETİN!

Maalesef yap boz işlere bayılan bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız! Buraya sadece bir üst geçit asla kalıcı bir çözüm değildir sadece çözümün ufak bir parçasıdır.

Bu kısımda ;

1- Acilen bir EDS sistemi kurulmalıdır!

2- Acilen otoyol üzerinde bir kaçış rampası çalışması yapılmalıdır!

3- Acilen yoluna transit devam edecek araçlar için bir yer altı dalma veya üst geçit yol yapımına başlanmalıdır.

DEVA Partisi Çorum İl Başkanlığı olarak soruyoruz ; 

Buraya üst geçit yapıldıktan sonra, yayalardan kaynaklanmayan trafik kazaları devam ettiğinde ne olacak?  Bunca çözüm bekleyen vatandaşımıza, bunca çözüm öneren siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına ne cevap vereceksiniz!"