Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (K.K.K.A.)'nın son 10 yıldır ciddi bir sorun olduğunu ve yeterli düzeyde çalışmaların olmadığını ifade etti.
Bugün Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen “Son Veriler Işığında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ve Çorum İli Değerlendirmesi” konulu sempozyumda konuşan Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, spesifik çalışmaların olmadığını, sadece destekleyici çalışmaların yapıldığını söyledi.
Barış, iki yönlü çalışmanın yapılması gerektiğini ve bunların 'bireylere yönelik bilgilendirme' ve 'keneleri önlemek' olduğunu belirtti. Barış, "K.K.K.A. multifaktöriyel mücadele edilmesi gereken bir hastalık. Diğer türlü yüzde yüz başarılı olmak imkansız" dedi.
Birebir vatandaşlara ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Barış, "Toplu yapılan bilgilendirme toplantıları verimli olmuyor. Vatandaşa büyük görev düşüyor. Kırsal alanda yaşayanların kene ile teması kaçınılmaz. Bunun için eve geldiklerinde üzerlerini kontrol etmeliler. Kenenin vücutta tutunma süresi bir ay kadar sürebiliyor" diye konuştu.

Barış, K.K.K.A.'da Çorum'un ilerleme yapacağına inandıklarını, artık Ankara'ya veya diğer illere sevklerin olmadığını kaydetti.