Çorum Mehmetçik Anadolu Lisesi öğretmen ve idarecileri 09-14 Aralık 2019 tarihleri arasında T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı, http://www.ua.gov.tr) yürütülen Erasmus+ kapsamında Avrupa Komisyonu’ndan hibe ile desteklenen “2019-1-NO01-KA229-060137_2” numaralı “RadicalEcoActivism: There is No Planet B! ” isimli projenin çalışmaları için, Norveç’in Engerdal şehrini ziyaret ettiler.

Sürdürülebilir bir çevre için erken yaşta çevre bilinci oluşturulmasını amaçlayan Yeşil Okul Projesi” ile hedeflenen genel amaçlar şunlardır:Çevre ve geri kazanım bilincinin arttırılması,atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşümünün sağlanması, öğrencilerin eğitimini çevreye uyumlu ve sağlıklı bir ortamda sürdürebilmesi, kazanılacak bilgi ve tecrübenin aile ve sosyal yaşama aktarılması.

Bu kapsamda projenin tüm ortakları (Norveç, Romanya, Türkiye,İspanya ve Polonya) eko-okul panosu hazırladılar. Uzmanlar tarafından, enerji tasarrufu konusunda seminer verildi ve proje ortaklarına enerji tasarrufu konusunda yeni projeler yapabilmeleri için, beyin fırtınası tekniği ile bilgilendirme yapıldı.

Katılımcılar, sanat etkinlikleri kapsamında çeşitli kağıt ve boyama teknikleri ile artık kağıtları ve materyalleri de değerlendirerek geri dönüşüm ile ilgili etkinlikler yaptı. Ayrıca, öğretmenler çevre kasabalardaki, pilot okul olarak seçilen eko-okullarına ziyarette bulundular.

Öğretmenler, “Yeşil Okul Projesi”, çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla proje çalışmalarına devam edecekler.