Milli Savunma Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Muhsin Dere’nin desteği ile ilçe merkezi ve bazı köylere 13 spor tesisi yapılıyor. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Sungurlu’ya yapılan 12 milyon lira değerinde ki 13 spor tesisi için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Gençlik Merkezi bahçesine, Mustafa Kemal İlköğretim Okuluna ve Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okuluna yapılacak olan spor salonları için Çorum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ihale düzenleyecek. 25 Temmuz Pazartesi günü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşecek ihalenin ardından 350 gün içinde spor salonlarının tamamlanması planlanıyor. 

13 SPOR TESİSİNİN MALİYETİ 12 MİLYON LİRA

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından Sungurlu’ya yapılacak olan 5 halı saha, 5 basketbol -voleybol sahası, 3 spor salonu ile bir okulun spor salonunun zemin bakım onarımı ve mevcut ilçe stadyumuna 4’lü soyunma odası işinin maliyetinin 12 milyon lira olduğu bildirildi. 

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Sungurlulu hemşehrimiz Muhsin Dere’nin öncülüğünde tesislerin protokolü Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Çorum Valiliği tarafından imzalanmıştı.

İmzalanan protokolle; Gençlik Merkezi bahçesine prefabrik spor salonu, Mustafa Kemal İlköğretim Okuluna prefabrik spor salonu ve sentetik saha, Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Okuluna prefabrik spor salonu, Demirşey İlk ve Ortaokuluna sentetik saha, basketbol ve voleybol sahası, Arifegazili İlkokulu ve Ortaokuluna sentetik saha, basketbol ve voleybol sahası, Şehit Ali Alıtkan Anadolu İmam Hatip Lisesine sentetik saha, basketbol ve voleybol sahası, Fen Lisesine sentetik saha, basketbol ve voleybol sahası, Yavuz Selim Karaman İmam Hatip Ortaokuluna basketbol ve voleybol sahası, mevcut futbol sahasına 4’lü soyunma odası, Şehit Ali Alıtkan Anadolu İmam Hatip Lisesi spor salonunun PVC zemin yenileme işi yapılıyor.  

Diğer taraftan, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ilçeye güreş eğitim merkezi ve yarı olimpik yüzme havuzu da yapıyor.