Türkiye’nin en çok satan gazetelerinden biri olan Zaman, her yıl ekim ayında yapılan abone kampanyasının heyecanını yaşıyor. Gazete bu yılki yeni yayın dönemini ''Okur Buluşmaları'' ile başlattı.
Kampanya çerçevesinde gazetenin yazarları ve yönetimi de okurları ile buluşarak kampanyaya destek veriyor.
Çorum'da da başlatılan kampanya dönemi çerçevesinde Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü ve Zaman Gazetesi yazarı Abdülhamit Bilici kente geldi. Afra Düğün Salonu'nda okurlar ile buluşan Bilici, Zaman'ın duruşunu ve okurlarının gösterdiği teveccühü anlattı. Programa yüzlerce Zaman abonesi katılırken, salon tıklım tıklım doldu.
Burada konuşan Bilici, Avrupa dahil olmak üzere Ortadoğu ve Afrika gibi bölgelerde katıldıkları programlarda ve meslektaşlarına Zaman'ın misyonunu anlattıklarında şaşkınlıkla karşıladıklarını ve hayran kaldıklarını söyledi. Zaman'ın duruş değiştirdiği yorumlarına ''Zaman kurulduğu gün neredeyse bugün de aynı yerde duruyor'' diye cevap veren Bilici, her zaman olduğu gibi bugün de demokrasiden yana tavır aldığını dile getirdi.
Bilici, konuşmasına şöyle devam etti:
''Zaman Gazetesi her dönemde demokrasiden yana tavır almış o istikamette yayın yapmıştır. Bunlar arşivlerde mevcut herkes açıp bakabilir. 28 Şubat döneminde, parti kapatma davasında, muhtırada her zaman millet istikametinde yayın yapmış ve demokrasiyi savunmuştur. Bugün aynı çizgide devam ediyor ve demokrasiyi savunuyor. Değişen Zaman değil de başkaları olabilir mi? Herkes buradan bakmalıdır.''
Yeni hedeflerin olduğunu ve Zaman Gazetesi'nin okurlarının gazeteye sahip çıktığını ifade eden Abdülhamit Bilici, ''Yapılan tüm tezviratlara rağmen işte görüyorsunuz salonumuz dolu ve her yerde Zaman okurları yazarları ile yöneticileri ile buluşuyor'' diye konuştu.
Program sonunda Bilici'ye eğitim gönüllüsü Abdullah Tahtalı tarafından çiçek takdim edildi.