TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “Ülkemizin temel sorunu terördür ve ne yazık ki bir kez daha canımız yanmıştır. Şiddetle lanetlediğimiz terörü ancak birlik beraberlikle yenebileceğimizi vurguluyor, tüm toplumumuzu dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz. Kapsamı belirsiz yayın yasağını da anlamsız buluyoruz” dedi.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, İstanbul’daki terör saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı. Karaca şunları söyledi.:
“Ülkemiz ne yazık ki çok yönlü bir saldırı altındadır. Uluslararası boyutları da olan bu saldırılar terör eylemleriyle ifadesini bulmakta ve tüm bu kanlı faaliyetler Türkiye’yi son tahlilde bölüp parçalama amacına yöneliktir. Kabul etmek gerekir ki, ülkemizin bugün bir numaralı gündemi terördür ve öncelikle mücadele edilmesi gereken sorun budur. Terörle mücadelenin başarıya ulaşabilmesi için ise topyekun seferberlik şarttır. Halkımız her zamankinden çok daha fazla el ele vermeli, birlik beraberlik içinde olmalı ve terör odaklarının hedefine ulaşmaması için yan yana olmalı, omuz omuza vermelidir. Terör stratejisi korku yaratmak üzerine kuruludur ve son tahlilde toplumları ürkütüp sindirmeyi hedefler. Bu oyuna asla gelinmemelidir. TGF nereden gelirse gelsin, hangi güç odaklarından kaynaklanırsa kaynaklansın her türlü terörün karşısındadır. İstanbul ‘daki saldırıyı kınıyor, şiddetle lanetliyoruz. Bu arada terör saldırıları nedeniyle medyaya getirilen yayın yasaklarının, halkın haber alna hakkını tümden ortadan kaldıracak kapsamda olmaması gerektiğini de TGF olarak vurgulama ihtiyacı duymaktayız. Yayın yasakları sadece, kin ve nefreti arttırabilecek kanlı görüntülerle veya insanlarda olumsuz etkiler yaratabilecek türdeki olay yeri fotoğraflarıyla sınırlı kalmalı, böylelikle her şeye rağmen basının haber verme görevini eksiksiz yerine getirmesi sağlanmalıdır.