Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası başkanlığına seçilen Tahsin Şahin, odayla ilgili tüm itiraz ve pürüzlerin temizlenmesinin ardından mazbatasını aldı.
Bugün, beraberinde bazı oda üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte Merkez İlçe Seçim Kurulu’na giden Tahsin Şahin, mazbatasını aldı. Şahin ve beraberindekiler daha sonra Seçim Kurulu önünde topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.
Tahsin Şahin, mazbatayı olarak göreve resmen başlamış oldu.
Tahsin Şahin’in odaya başkan seçilmesi süreci oldukça çetin bir mücadeleye dayanıyor.
Şoförler ve Nakliyeciler Odası’nın 2 Şubat’ta yapılan genel kurulu da Oda Başkanı seçilen Recep Kayıkçı’nın hakkında kesinleşmiş cezası bulunduğu için Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından başkanlığı düşürülmüş ve Yönetim Kurulu’nun aynen görevine devam etmesi, sadece Başkanlık seçiminin tekrar yapılması yönünde karar kılınmıştı.
6 Nisan’da gerçekleştirilen Başkanlık seçiminde ise Tahsin Şahin üyelerin 203 oyunu alarak Oda Başkanı seçilmiş, diğer adaylardan Ufuk Erden 144, Recep Kayıkçı 98, Hamit Kaya 35, Hayri Güler 19 ve Metin Özkan ise 19 oy almıştı.
Tahsin Şahin’in mazbatasını alması beklenirken, gazete ilanının zamanında yayınlanmaması gerekçe gösterilerek Merkez İlçe Seçim Kurulu’na yapılan itirazı, Kurul haklı bularak seçimi iptal etmişti.
Tahsin Şahin ise iptal kararına karşılık İl Seçim Kurulu’na itiraz etmişti. Şahin’in itirazını değerlendiren İl Seçim Kurulu, Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun iptal kararını bozdu, Tahsin Şahin’in başkanlığını onayladı.
Tahsin Şahin, bugün ise mazbatasını aldı. Şahin, 2 Şubat’taki genel kurulda belirlenen yönetim kurulu üyeleri ile birlikte odayı yönetecek.