2. kez geldiği Çorum’u çok sevdiğini dile getiren Büyükelçi Valdez Peralta, Hititler üzerine 40 yıllık çalışma yürüttüğünü ve bu yüzden Çorum’un çok ilgisini çektiğini söyledi.

Büyükelçi Ceferino Adrian Valdez Peralta, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2 yıl önceki Paraguay ziyaretinden sonra Paraguay ürünlerini Türkiye’de üretmek ve tanıtmak amaçlı bir çok çalışma gerçekleştirdik. Bu ziyaret ürünlerimizin tanıtılması açısından önemli. Türkiye plajları, tarihi ve arkeolojik yerleri ile çok önemli ve çok güzel bir ülke. Bu yüzden daha fazla Paraguaylı’nın Türkiye’de bulunmasını istiyorum.

Burayı ziyaret ettiğimde birçok gencin çalıştığını gördüm. Bu konu çok önemli, çünkü gençler bizim geleceğimiz. Ayrıca bu firmanın 75’den fazla ülkeye satış yapması beni oldukça etkiledi. Burada gördüklerimden çok memnun kaldım” dedi.

Aksular Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Çağlar Aksu, Büyükelçi Ceferino Adrian Valdez Peralta’ya firmaları hakkındaki güzel düşüncelerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Ardından Büyükelçi Peralta, Aksular Gıda’nın fabrikasını gezerek ürünleri hakkında bilgi aldı. Büyükelçi, daha sonra Hattuşa’yı ziyaret etti.