Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, 41 kişinin ölümü, 147 kişinin da yaralanmasıyla sonuçlanan İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan saldırıyı lanetledi.
Mehmet Öztürk, saldırıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “bugüne kadar bu tür saldırı tehditlerini hafife alanlar, tüm uyarılara rağmen görmezden gelenler, halkın can güvenliğini tehlikeye atan tüm sorumlular derhal istifa etmelidir” çağrısında bulundu.
Öztürk açıklamasında şöyle dedi:
“Güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde alındığı iddia edilen İstanbul Atatürk Havalimanı’na yönelik 28 Haziran 2016 tarihinde acımasız bir saldırı gerçekleşmiş, resmi açıklamalara göre 41 kişi hayatını kaybetmiş, 147 kişi yaralanmıştır.
KESK olarak İstanbul’da bu insanlık dışı saldırıyı gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri lanetliyor, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
Türkiye'yi izlediği yanlış politikalar nedeniyle bu tür saldırıların hedefi haline getirenler, Türkiye’nin her fırsatta “büyük ve güçlü bir ülke” olduğundan bahsedenler, yaşanan ölümlere rağmen yine “hiçbir güvenlik zafiyeti olmadığı”nı iddia ederek hepimizle dalga geçmiştir.
Ülkeyi yönetenlerin halka yönelik her saldırı sonrasında benzer açıklamalar yaparak siyasi sorumluluktan kaçınmaya çalışması, katillerin ve arkasındaki güçlerin kimler olduğunun bilinmesine rağmen açıklanmaktan çekinilmesi dikkat çekicidir.
Daha önce benzer saldırılarda olduğu gibi, göz göre göre yaşanan saldırıları önlemek yerine, olay gerçekleşir gerçekleşmez “yayın yasağı” getirilmesi, iktidarın siyasi sorumluluğunu gizlemekten ve halkın doğru haber almasını engellemekten başka bir anlam taşımamaktadır.
Aylardır kimler tarafından, nasıl ve hangi amaçlarla gerçekleştirildiği bilinen bu tür saldırıların aslında insanlığın ortak değerlerini hedef aldığı, bu tür katliamlarla halkları, işçi ve emekçileri korkutmak, yıldırmak ve sindirmek istediği açıktır.
Ortadoğu ülkelerinin yıllardır, Türkiye ve Avrupa ülkelerinin son dönemde benzer saldırıların hedefi olması, tek tek ülkelerdeki siyasi iktidarların kendi çıkarları için izlemiş oldukları emperyalist politikaların, savaş ve şiddeti besleyen adımlarının nasıl acımasız sonuçlara yol açtığını bir kez daha göstermiştir.
Ankara’da ya da İstanbul’da, Bağdat’ta ya da Paris’te, Şam’da ya da Brüksel’de, dünyanın neresinde olursa olsun, doğrudan halka yönelik olarak gerçekleştirilen bu tür saldırılar, insanlığın en temel değerlerine meydan okuyan IŞİD barbarlığına, içerdeki ve dışardaki siyasi destekçilerine karşı ortak tutum almak ve mücadele etmek gerektiğini bir kez daha göstermiştir.
Bugüne kadar bu tür saldırı tehditlerini hafife alanlar, tüm uyarılara rağmen görmezden gelenler, halkın can güvenliğini tehlikeye atan tüm sorumlular derhal istifa etmelidir”