Diyanet İşleri Başkanlığımızca bu yıl “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” temasıyla düzenlenen etkinliklerde içinde yaşadığımız çağda unutulmaya yüz tutan vefa konusu, peygamber efendimizin örnekliğinde yeniden hatırlatıldı.

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Çorum’daki tüm camilerde, gençlik merkezlerinde ve öğrenci yurtlarında çeşitli programlar gerçekleştirildi.

17 Ekim Pazar Mevlid Kandili gecesi Murad-ı Rabi Ulu Camii’nde akşam namazından sonra Kur’an-ı Kerim ve mevlid-i şerif tilavet edildi. Yoğun bir katılımın olduğu programda “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” hakkında yapılan vaazdan sonra bu hafta vesilesi ile okunan hatm-i şeriflerin duasına hep birlikte amin denildi.

Yine hafta boyunca manevi danışmanlarımız, vaizlerimiz ve din hizmetleri uzmanlarımız tarafından da TDV Erkek Yurdu, TDV Kaleli Kız Yurdu, Kerebi Gazi Erkek Yurdu, İskilipli Atıf Hoca Kız Yurdu ve Çorum Diyanet Gençlik Merkezinde gençlerimize yönelik çeşitli programlar düzenlendi.

Bu programlarda yaklaşık 400 gence ulaşıldı. Her bir gence İl Müftülüğümüz tarafından “Siyer-i Nebi” kitabı hediye edildi.