Esnaf ve sanatkar odalarında 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle genel kurul süreci başlıyor.

Esnaf odalarında başkan adayları da ortaya çıkmaya ve hazırlıklarını yapmaya başladı.

Beraberinde bazı kasap esnafı ile birlikte Limon Kafe’de basın toplantısı düzenleyerek adaylığını kamuoyuna duyuran Engin Başaran, oda üyelerinin hak ve menfaatini koruyacak çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Pandemi dönemi ile birlikte tüm esnaf ve Çorumluların olduğu gibi kasap ve celeplerin de sıkıntılı zamanlar geçirdiğini dile getiren Başaran, bu sıkıntılı süreçten geçme noktasında projelerinin bulunduğunu anlattı.

Çorumluların fiyatlar uygun olduğu için manav ihtiyaçlarını genellikle pazar yerlerinden karşıladığını hatırlatan Engin Başaran, oda başkanı olması durumunda belediye ve Sebzeciler ve Pazarcılar Odası ile de görüşerek pazar yerlerinde bir seyyar araçla halka uygun fiyatlı et ürünleri satılmasını sağlayacağını belirtti. Başara, bu sayede hem vatandaşların daha uygun fiyata et yiyeceğini hem de sırayla ve isteyen kasapların katılabileceği bu sistem sayesinde sürümden kazanılabileceğini vurguladı.

İkinci projesinin ise her ayın 19’unda düzenlenecek olan “Halk Günü” etkinliği olduğunu söyleyen Ekol Et Sahibi ve Kasaplar ve Celepler Odası Başkan Adayı Engin Başaran, bir bakıma AVM’lerle de mücadele amacıyla hemen her sektörden esnafın katılabileceği bu Halk Günü’nde; Fuar Alanı’nda birkaç gün esnafın ürünlerini uygun fiyata vatandaşa satabileceğini, bu sayede hem vatandaşın, hem de esnafın kazanacağını, böylelikle yaşanan kötü süreçten dayanışma ile çıkılabileceğini vurguladı.

Engin Başaran, 11 yaşından beri sektörün içerisinde olduğunu, 32 yıllık kasap olduğunu, sorunları, meslektaşlarının beklentilerini çok iyi bildiğini anlatarak, “gerek meslektaşlarımın duygularına tercüman olmak ve sorunlarına elbirliği ile çözüm getirmek, gerekse bu hizmetin Çorum halkına en iyi şekilde verilmesine elden gelen katkıyı sağlamak bakımından elimi taşın altına koymaya karar verdim” dedi.

Başaran, “Çalışma arkadaşlarımla birlikte kasaplık ve celeplik mesleğinin onuruna, vakarına yakışır bir oda yönetimi için sorumluluk üstlenmeye hazırım. Odamıza şimdiye kadar hizmet etmiş tüm meslek büyüklerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Arkadaşlarımla birlikte enerjimizi, deneyimimizi, bilgi birikimimizi esnafımızın ve Çorum halkının hizmetine sunmak üzere oda başkanlığına adaylığımı Çorum kamuoyuna duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Çorum için, esnafımız için her şeyin en iyisini yapmak üzere yola çıkıyoruz. Allah utandırmasın” şeklinde konuştu.