CHP Çorum İl Genel Meclis iÜyesi İlhami Türksal, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
CHP Çorum İl Genel Meclisi Üyesi İlhami Türksal'ın mesajı şu şekilde;
"Kadınıyla, erkeğiyle, birlikte yaşadığımız ülkemizde, toplumun yarısını oluşturan kadınların, sırf “kadın” olmaktan kaynaklanan sorunlarının bulunması, tüm toplumun sorunudur. Kadına, toplumsal eşitliğe, demokrasiye ve hukuka verdiği önem tartışmasız olan Atatürk’ün önderlik ettiği ulusumuzun, 21. Yüzyılda kadına karşı şiddet sorununu her gün yaşaması ve kadınlarımızın özgürlük, demokrasi ve daha önemlisi bir “yaşam hakkı” problemi olması hepimizi düşündürmelidir.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN ÖNEMİ BÜYÜK"
Bugün toplumumuzda kadınların yaşadığı sorunlar, hak ve özgürlüklerle, demokrasiyle ve hukukla doğrudan ilişkilidir. Hukuki güvenlik, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı ile yasaların yaptırım gücü, uygulanışı ve caydırıcılığı ülkemizde halen tartışma konusu olmaya devam etmektedir. Tüm bu etkenlerin çözümü ise toplumun birlikteliğiyle, meclisle ve katılımcı, çoğulcu, güçlendirilmiş demokratik parlamanter sistemle aşılabilir. Özellikle kadına karşı şiddetin önlenmesinde İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun yeri ve önemi de büyük olup, tüm mevzuatın kararlılık ve tarafsızlıkla hukuk içerisinde uygulanması gerekmektedir.

"KADINA ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNÜ KINIYORUZ"
Kadınlar gününün bir gün değil, kadın ve erkeklerden oluşan bir toplumda her gün olduğu bilinciyle hareket ederek, Türk Milletinin tüm bu sorunları birliktelik, demokrasi, hukuk ve özgürlüklerle aşacağı inancıyla, tüm emekçi kadınlarımızı kutluyor, kadın cinayetlerine kurban giden sayısız vatandaşımızı anıyor, bu vesileyle kadına karşı şiddetin her türlüsünü kınıyoruz."