Platform adına konuşan DİSK Çorum Temsilcisi Hikmet Aydın, “Demokrasi, barış ve halkların kardeşliğinden yana olan bizler, Filistin halkının mücadelesinin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Bizler biliyoruz ki Dünyanın birçok ülkesinde işçiler, emekçiler, gençler ve aydınlar Filistin halkının haklı taleplerini desteklemektedir. Ve bizler biliyoruz ki halkların kurtuluşu ancak halkların dayanışmasından ve kardeşliğinden geçer. Bu nedenle dünya halklarını Filistin halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.
Kadeş Barış Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına; Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti Saadet Partisi, Deva Partisi, Emek Partisi, Türkiye Komünist Parti, Halkların Demokratik Partisi, Sol Parti yöneticileri, Emek ve Demokrasi Platformuna bağlı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda vatandaş destek verdi.
Çorum Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklama yapan DİSK Çorum Temsilcisi Hikmet Aydın, “İsrail rejimini kınıyor halka zulmetmeye, işgalci ve militarist politikalara son vermeye çağırıyoruz” dedi.
Hikmet Aydın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Siyonist İsrail rejimi 72 yıldan bu yana Filistin topraklarını işgal ve ilhak ederek halka katliam ve zulümle baş eğdirmeye çalışarak saldırılarını sürdürüyor. 
Günlerdir İsrail kolluk güçleri gerçek mermiler ve bombalarla aralarında çocukların da olduğu yüzü aşkın Filistinliyi öldürdü. Gerekçesi ise Doğu Kudüs’te Filistinlilerin tahliye edilerek yerlerine Siyonist yerleşimcilerin yerleştirilmesinin protesto edilmesi, Mescidi Aksa’nın savunulmasıydı.

İSRAİL’ İN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ EMPERYALİST GÜÇLERDİR:
Birleşmiş Milletlerin (BM)karar ve çağrılarını tanımayan İsrail yönetiminin ardında ABD gibi emperyalist güçlerden aldığı koşulsuz destek var. Özellikle BM Güvenlik Konseyi üyeleri ve tüm Avrupa uzun yıllardan bu yanı koşulsuz olarak İsrail rejimini desteklemektedir. 
Önceki ABD Başkanı Trump’ un Kudüs’ü İsrail’ in başkenti ilan etmesi, Filistin’de koşulların giderek ağırlaşacağının bir göstergesi idi. Buna rağmen ülkemizin yöneticilerinin Trump’la ilişkilerinde bir değişiklik olmadı. 
Arap ülkeleri de İsrail ile ilişki kurmakta ve anlaşmalar yapmaktadır. 
İsrail’e karşı en büyük mücadeleyi veren Suriye’ ye karşı ise Türkiye, Katar gibi ülkelerin aldığı tutum Filistin’e karşı saldırının daha da artmasına neden olmuştur. 
Bu nedenle, İsrail’ in saldırılarında sorumluluk hem ABD gibi ülkelerde hem de Filistin’e destek olduğunu söyleyip fiilen İsrail ile ilişkisini sürdüren ülkelerdedir. 

İKTİDARIN İKİ YÜZLÜ TUTUMU: 
Ülkemizde ise iktidar halkın İsrail’e karşı öfkesini iç politikaya tahvil etmektedir. Pandemi nedeniyle işçilerin, emekçilerin, gençlerin, kadınların taleplerini şiddet kullanarak bastıran hükümet, iş Filistin için sokağa çıkanlara geldi mi görmezden gelmektedir. Bu ülkede yasak, iktidara karşı gelen halka uygulanmaktadır. 
Eğer iktidarı desteklersen, gösteri yapmak serbest, kalabalık cenaze törenleri serbest, kongre yapmak serbest bu ikiyüzlü tutumunda halkımız tarafından bilinmesi gerekir. 
İktidar hiçbir ekonomik ve politik yaptırım içermeyen hamasi söylemlerle Filistin halkının yaşadığı zulme karşı durduğunu söylemektedir. Oysa bir imza ile “İstanbul Sözleşmesinden” çıktığını söyleyenlerin bir imza ile de İsrail ile ilişkileri kesebilir. 
Ülkemiz yöneticilerinin İsrail’e karşı direnen Suriye ile ilgili tutumu, Libya ve Mısır’la ilişkileri göz önüne alındığında tutarlı olan bir çizgi olmadığı gibi Ortadoğu halkları arasında ki barış ve kardeşliğe de katkı sunmamaktadır.  Kürt sorunu üzerinden milliyetçi oyları,  Filistin üzerinden dindar kesimleri arkasına yedekleme üzerine kurulan siyasetin samimiyetsizliği gün gibi ortadadır. 
Merkez Bankasının kayıp 128 Milyar Doları açıklamayanların kirli çamaşırları bir bir ortaya çıkmaktadır. 
Oysa Filistin halkı dünya halklarının dayanışmasına, BM’nin İsrail’in geri çekilmesini talep eden sayısız kararının uygulanmasını sağlayacak etkili bir tutuma, gerçek bir sahiplenmeye ihtiyaç duyuyor.

FİLİSTİN HALKININ KURTULUŞU HALKLARIN KARDEŞLİĞİNDEN GEÇER
Demokrasi, barış ve halkların kardeşliğinden yana olan bizler, Filistin halkının mücadelesinin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. 
Bizler biliyoruz ki İsrail’de yaşayan birçok kimsede Filistinlilerin haklı taleplerinin yanındadır. 
Bizler biliyoruz ki Dünyanın birçok ülkesinde işçiler, emekçiler, gençler ve aydınlar Filistin halkının haklı taleplerini desteklemektedir. 
Bizler biliyoruz ki iktidarlar halkların acılarını, iç yada dış politik çıkarları için kullanırlar.
Ve bizler biliyoruz ki halkların kurtuluşu ancak halkların dayanışmasından ve kardeşliğinden geçer. 
Bu nedenle dünya halklarını Filistin halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz.
Ülkemiz iktidarına ve dünya devletlerine çağrımızdır:
İsrail rejimini kınıyor halka zulmetmeye, işgalci ve militarist politikalara son vermeye çağırıyoruz.”