İsmet Çıtak, adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada, Çorum Aşçı ve Lokantacılar Odası üyeleri ile yaptıkları istişareler sonucu ekibiyle birlikte göreve talip olduklarını bildirdi. Çıtak, “Odamızı daha ileriye taşımak, kronikleşmiş sorunlarını çözmek, odamızı daha dinamik hale getirmek için elimizden geleni yapmak niyetiyle bu yola çıktık” dedi.

PROJELERİNİ TEK TEK SIRALADI

Üyelerin desteğiyle göreve seçilmeleri halinde ivedilikle yapmayı planladıkları projeleri de sıralayan İsmet Çıtak, şunları kaydetti: “Personel özlük işleri ve işletme prensipleri hakkında önemli bir eğitim semineri düzenleyeceğiz. Mesleki aşçı, garson ve komi eğitimlerine ağırlık vereceğiz. Üyelerimizle birlikte haftalık tatil düzenlemesini yapacağız. Lokantacılar Federasyonumuzla birlikte hareket ederek yemeksepeti, getir, sodex gibi ulusal firmaların iskonto ve hizmet oranlarının düzenlemesini sağlayacağız. Ayrıca, Çorum mutfağı ve gastronomisinin tanıtımı ile coğrafi işaret, menşe ve mahreç gibi başlıca projelerimiz bulunmaktadır.”

‘MESLEĞİMİZİN ÖNEMİ BÜYÜK’

İsmet Çıtak, sözlerinin devamında “Tüm dünyada ve Türkiye’de önemi her geçen gün daha iyi anlaşılan mesleğimizin, sektörümüzün ve Çorum mutfağımızın hakettiği yere gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Bunu yaparken kamu kuruluşları, STK’lar ve eğitim kurumları ile ortak çalışma prensibiyle hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘SON SÖZÜ ESNAFIMIZ SÖYLER’

Seçim çalışmaları kapsamında şahsına ve ekibine verilen destek için teşekkür eden İsmet Çıtak, genel kurulda esnaf ve sanatkârların hür iradeleriyle sandık başına giderek en güzel cevabı vereceğine yürekten inandığını vurguladı. Çıtak, “Genel kurulumuzun üyelerimiz başta olmak üzere şimdiden güzel şehrimiz Çorum’a hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.